Stockholm

Då lämnar Kristian Luuk succéprogrammet På spåret: "Det är för allas bästa"

Kristian Luuk är programledare för På Spåret
Kristian Luuk och Fredrik Lindström är programledare för På Spåret. Foto: Anders Wiklund/TT Bild, Bilden är ett montage.

Kristian Luuk levererar ett chockbesked lagom till säsongspremiären av "På spåret". – Det är för allas bästa, säger Luuk.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fakta: "På spåret" 2022

Premiär: 18 november:

Programledare/domare: Kristian Luuk och Fredrik Lindström

Deltagare:

Grupp 1: Marie Agerhäll och Fritte Fritzson, Lena Nordlund och Niklas Källner samt Ina Lundström och Hanna Hellquist.

Grupp 2: Hasse Aro och Camilla Läckberg, Emma Peters och Christopher Garplind samt Cecilia Düringer och Jonatan Unge.

Grupp 3: Jason Diakité och Marcus Samuelsson, Marit Bergman och Karin Bojs samt Josefin Johansson och Johar Bendjelloul.

Husband: Bo Kaspers Orkester, MOR, Smith & Thell och Benny Anderssons Orkester

På fredag är det dags för en ny säsong av SVT:s flaggskepp "På spåret", och som vanligt är det Kristian Luuk, 56, och parhästen Fredrik Lindström, 59, som håller i trådarna i frågesportprogrammet. Under hösten pendlar de mellan Stockholm och Göteborg för att spela in, något som enligt Luuk är "slitigt men svinkul".

— Det är lite som att åka på kollo. Numera har vi ju nya husband till varje grupp, så det kommer hela tiden nya gäng. Så man får liksom sitta och festa med Smith & Tell eller Benny Andersson eller vilka det nu kan vara den veckan, säger han.

Kristian Luuk. Arkivbild.

Kristian Luuk om de nya deltagarna: "Helt urvridna"

I årets säsong tävlar flera deltagare som aldrig tidigare har synts i programmet. Det är alltid en chansning med helt "otestade" deltagare, enligt Luuk:

— Men hittills kan jag säga att det har varit väldigt kul med dem, de har varit väldigt roliga. Och utan att spoila för mycket kan jag säga att flera har gjort väldigt bra ifrån sig också.

Däremot brukar den som är rookie behöva en hel del debriefing, särskilt efter första inspelningsdagen.

— De nya är ju helt urvridna liksom. De sitter i sin bur och det är lite varmt, de ska titta på någon liten monitor, det kanske inte hörs så bra och Fredrik och jag sitter ganska långt bort från dem. Men redan efter något program brukar de ha fått kläm på den grejen och kan ägna sig åt frågorna och svaren, säger Luuk.

Fredrik Lindström och Kristian Luuk. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Bild

Då slutar Kristian Luuk med "På spåret"

Nästa säsong är alltså Kristian Luuks 15:e, och där någonstans tycker han att det är dags att sätta punkt.

— Ingenting är klart än, men något år till tänker jag att jag är med i alla fall. Men sedan är det nog dags att jag och Fredrik byts ut, för allas bästa.

TT: Men det kommer ju att bli nationell kris när ni slutar?

— Som i så fall kommer hålla i sig ett par veckor. Så var det när vi tog över, då var det helsidor om hur katastrofala vi var. Vi fick en hel del handskrivna hatbrev, men redan efter några veckor kom det ett brev där det stod: "Det här är mitt andra brev och jag ber om ursäkt för det första, ni är ju riktigt bra!".

Tidigare har Nyheter24 skrivit om vad årets "På spåret"-deltagare hade för resultat på Högskoleprovet. Mer om det kan du läsa här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.