Alida Morberg spelar en av rollerna i kriminaldramat 'North Sea connection'. Arkivbild.
Alida Morberg spelar en av rollerna i kriminaldramat 'North Sea connection'. Arkivbild. - Foto: TT

Alida Morberg redo för internationella steget

Nu gör svenska Alida Morberg sin första internationella roll – som svensk polis i det irländska kriminaldramat "North Sea connection".Det öppnar upp för så många roliga och intressanta projekt, säger Alida Morberg.


Fakta: "North Sea connection"

Är ett svensk-irländskt dramathriller i sex delar.

Utspelas i ett litet fiskesamhälle på Irlands västkust där familjen Kenny har fiskat i generationer. Yngsta familjemedlemmen Ciara tar över verksamheten, men allt riskerar att gå till botten när hennes bror Aidan använder familjens fiskebåt till att smuggla knark.

Alida Morberg spelar den ambitiösa Europolpolisen Tuva. Även svenske Claes Ljungmark har en roll i serien.

Har premiär på Viaplay 21 november.

Ett syskonpar i ett litet fiskesamhälle på Irland dras in i en knarksmugglingsring vilket får dödliga följder. En svensk polis skickas till ön av Europol för att hjälpa till att nysta i härvan. Det är upptakten i det svensk-irländska kriminaldramat "Nort Sea connection" på Viaplay.

I rollen som den hårt arbetande svenska polisen Tuva Pålsson ses Alida Morberg.

— Hon är driven och har mycket att bevisa. Det är viktigt för henne att vara duktig, att hon ska visa den lite äldre irländske polisen som hon ska samarbeta med. De hittar en speciell relation som sedan utvecklas till något väldigt fint, säger Alida Morberg.

Rollen är hennes första i en internationell produktion. Tidigare har hon varit lite nervös inför att jobba utomlands på grund av språket, men att spela en svensk rollfigur kändes som en bra mjukstart.

— Att hon skulle vara från Sverige kändes väldigt tryggt och skönt. Nu när jag har känt på det här så känner jag mig mer trygg att göra mer utomlands. Det öppnar upp för så många roliga och intressanta projekt, säger hon.

Andra barnet på väg

Just nu är hon i Sydafrika där pojkvännen Bill Skarsgård har spelat in actionfilmen "Boy kills world". Hon och Bill väntar sitt andra barn när som helst nu – och planen är att de ska stanna kvar i Sydafrika över hela vintern och vara lediga tillsammans.

— Vi tänker att vi bara ska få tid med varandra innan allt sätter i gång igen. Vi ska ta det lugnt med familjen och det är skönt att köra lite mammaledighet när vi ändå är här, säger hon.

I vår väntar ett nytt projekt som hon ännu inte kan säga så mycket om. Samtidigt börjar Bill Skarsgård att spela in ungefär samtidigt.

— Den lilla bebisen kommer att vara tillräckligt stor för att följa med, och så kommer vi att ha en person, en nanny, som hjälper till. Det blir lite mer pusslande, men jag tycker att det är så roligt att jobba. Samtidigt kommer våra barn först och jag försöker ta med dem så mycket som det går, säger Alida Morberg.

Gillar ombyte

Senast hade hon en roll i tv-serien "Clark" där Bill Skarsgård spelade huvudrollen. Tidigare har hon bland annat agerat skogsrå i SVT:s julkalenderfortsättning. Alida Morberg gillar att testa olika saker och passar sig för att fastna i ett fack, säger hon.

— Det är roligt att testa olika genrer. Jag älskar drama, men jag tycker också att det är väldigt roligt med humor. Jag är ganska fysisk av mig så det skulle vara kul att få använda kroppen mer. Jag har till exempel ridit hela mitt liv. Det ska bara kännas som rätt typ av historia, det är det viktiga.

"North Sea connection" har premiär på Viaplay 21 november.

Alida Morberg spelar svensk polis på Irland i "North Sea connection". Pressbild.
TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!