Will Smith slår till Chris Rock på Oscarsgalan tidigare i år. Arkivbild.
Will Smith slår till Chris Rock på Oscarsgalan tidigare i år. Arkivbild. - Foto: TT

Will Smith talar ut om Oscarsskandalen: "Straffas för mina handlingar"

Det var "undertryckt ilska" som fick Will Smith att klappa till komikern Chris Rock på Oscarsgalan tidigare i år. Det säger filmstjärnan i sin första intervju sedan skandalen.


Det är i pratshowvärden Trevor Noahs program The Daily Show som Smith nu berättar om händelsen, som han menar berodde på att han inte mådde bra.

— Inte för att det rättfärdigar mitt beteende. Jag tappade det. Jag antar att man kan säga att man helt enkelt aldrig kan veta vad en annan person går igenom, säger han utan att utveckla vad som gjorde att han inte mådde bra.

Smith kallar kvällen "fruktansvärd" och säger:

— Jag förstår att folk tycker att mitt beteende var chockerande. Jag var helt väck. Det var en ilska som hade byggts upp under en väldigt lång tid.

Första intervjun sedan skandalen i mars

Intervjun är den första som Smith gör sedan skandalen i mars, då han stormade upp på scenen och gav Chris Rock en örfil sedan denne skämtat om hans fru Jada Pinkett Smiths alopecia, en diagnos som leder till håravfall. Smith har tidigare bett om ursäkt i ett filmklippFacebook, samt bett Rock om ursäkt via ett inlägg på Instagram.

Skandalen ledde till att Smith avgick från Oscarsakademin samt att han har stängts av från Oscarsgalan de närmaste tio åren. Under den aktuella kvällen vann han en Oscar för sin roll i "King Richard" – något som dock överskuggades av örfils-incidenten.

I intervjun med Trevor Noah säger Smith även att han är orolig för att händelsen också ska överskugga hans nya film, slavdramat "Emancipation".

— Filmteamet är min största oro. Folk som har jobbat med den här filmen har gjort sina karriärers bästa insats, och jag sätter mitt innerligaste hopp till att de inte ska straffas för mina handlingar, säger han.

Will Smith vann en Oscar på samma gala. Arkivbild.
TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.

Det jobbade Bolaget-killarna med innan succén

2 timmar sedan
Gruppen Bolaget Records har på kort tid nått extrem framgång. De toppar listor och slår rekord efter rekord i musikbranschen. Men vad arbetade de med innan genomslaget?

Kritikerna om Rushdies bok: Rörande och rolig

2 timmar sedan
"Skrämmande men hjärtevärmande, en historia om hat besegrad av kärlek" skriver The Guardians kritiker om Salman Rushdies bok "Kniv". Rushdie får beröm för att han till och med orkar skämta: Före knivattacken var han ordentligt överviktig; när han blir utsläppt från sjukhus och rehabilitering är han 25 kilo lättare, även om "det inte är en diet att rekommendera".

Därför valde Hanna att snabbt lämna Robinson – egentligen

3 timmar sedan
Det var under förra veckan som Hanna Danemyr valde att lämna Robinson 2024. Men det fanns en anledning bakom som tittarna inte fick se.

Gängvåld präglar Sveriges nomineringar

3 timmar sedan
Två böcker som båda präglas av gängvåldet representerar Sverige i konkurrensen om Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris. Därmed skiljer sig Sverige från de andra ländernas nomineringar.