Britney Spears hitlåtar bildar stommen i en ny Broadwaymusikal.
Britney Spears hitlåtar bildar stommen i en ny Broadwaymusikal. - Foto: Chris Pizello/TT, Steve Marcus/TT

Britney Spears låtar blir musikal på Broadway i sommar

Se hit alla Britney-fans! Den Britney Spears-inspirerade musikalen "Once upon a one more time" går upp på Broadway i New York nästa sommar.


Brittan-fans, vänta tills ni får höra nyheterna!

Den humoristiska musikalen, där sångerskan Britney Spears låtar går som en röd tråd, handlar om sagoprinsessorna Askungen, Snövit, Ariel och Törnrosa och deras bokklubb.

De har bara tillgång till bröderna Grimms sagor till den dag då en god fe ger dem "Den feminina mystiken" av Betty Friedan – som öppnar deras ögon för en värld bortom från "fågelsydda klänningar och prinskyssar".

"Once upon a one more time" skulle ursprungligen ha haft premiär i Chicago 2019, men flyttades fram till april 2020. Då hade pandemin brutit ut och det dröjde till november 2021 innan musikalen fick premiär i Washington DC.

Nu debuterar den på Broadways Marquis Theatre den 23 juni 2023. "Oops I did it again", "Lucky", "Circus" och "Toxic" hör till de 23 Britney Spears-låtar som ingår i musikalens soundtrack.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

1 timme sedan

Carina Burman får Bonnier-stipendium

1 timme sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".

Sofia Jannok kan få novellpris

2 timmar sedan
En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

2 timmar sedan
Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

3 timmar sedan
"Underlig men underhållande". Det var Jake Gyllenhaals betyg på originalversionen av "Road house". Nu axlar han själv Patrick Swayzes roll som ärrad slagskämpe i en ny filmatisering.

Indieartister växer på Spotify

idag 05:04
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.