Regissören Marc Forster, skådespelaren Tom Hanks och producenten Rita Wilson på galapremiären av filmen 'A man called Otto' på Rigoletto i Stockholm.
Regissören Marc Forster, skådespelaren Tom Hanks och producenten Rita Wilson på galapremiären av filmen 'A man called Otto' på Rigoletto i Stockholm. - Foto: TT

Tom Hanks på galapremiär i Stockholm

Det var stor galapremiär på tisdagskvällen i Stockholm för "A man called Otto", den amerikanska filmatiseringen av succéromanen "En man som heter Ove".


Tom Hanks, som spelar huvudrollen, fanns på plats på biografen Rigoletto liksom hans hustru Rita Wilson, som är en av filmens producenter. Även regissören Marc Forster och flera ur den amerikanska ensemblen hade tagit sig till Stockholm.

Bland de övriga premiärgästerna märktes också Rolf Lassgård och Bahar Pars, som hade huvudrollerna i den svenska versionen, samt Hannes Holm som stod för regin.

"A man called Otto" har svensk biopremiär först den 13 januari. Filmen får smygpremiär i USA före nyår för att kvalificera sig för Oscarsnomineringarna innan den även där går upp på biograferna samma dag som i Sverige.

De svenska huvudrollsinnehavarna i "En man som heter Ove", Rolf Lassgård och Bahar Pars, på Rigolettos röda matta.

TT
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!