Flera kändisar blir lurade av Danny Saucedo i nya Amazon Prime Video-serien 'Ägd'.
Flera kändisar blir lurade av Danny Saucedo i nya Amazon Prime Video-serien 'Ägd'. - Foto: TT

Danny Saucedo "prankar" kändisar i nya serien

Ett par av de bästa luringarna i Danny Saucedos nya tv-serie kommer vi aldrig att få se.Det var några personer som inte pallade detta, säger stjärnan inför premiären av "Ägd".


Fakta: Danny Saucedo

Ålder: 36 år.

Bor: I Stockholm.

Slog igenom i "Idol" 2006 och bildade sedan gruppen EMD med Erik Segerstedt och Mattias Andréasson. Tävlade i "Let's dance" 2008. Kom som soloartist tvåa respektive trea i Melodifestivalen 2011 och 2012, med "In the club" och "Amazing".

Ställde upp i "Så mycket bättre" 2016. Gjorde en egen krogshow 2017 i bland annat Stockholm och Göteborg, vilken följdes upp med "Runaway show" 2019 och en turné efter pandemin.

Danny Saucedo är rädd för att de mer ängsliga kändiskompisarna ska börja undvika honom sedan det har blivit känt att han ska leda "Ägd" på Amazon Prime Video.

I fotspåren efter program som "Blåsningen" och "Punk'd" lurar Danny Saucedo kändisar som Anis Don Demina, Klara Hammarström och Samir Badran i avancerade pranks.

Artisten Klara Hammarström inser att hon har blivit ägd av Danny Saucedo. Pressbild.

Men det är inte alla som uppskattar det. Flera av de mer avancerade försöken har stoppats av huvudpersonerna själva. Alla som är med behöver godkänna att luringarna får sändas.

— Ett av våra största prank med flest människor blev inte av för att den personen kände att det inte gick ihop med dens "persona", avslöjar Danny som inte vill säga vem offret var förutom att det var "en som sjunger".

Älskar pranks

I ett prank som kom med i serien lurar Danny Saucedo Anis Don Demina att han ska börja med standup. Efter att ha bokat en klubb snor Danny skämt från sin kompis, så att Anis Don Demina står utan material och blir handfallen inför publiken – utplacerade statister som fått instruktioner att inte applådera.

Elakt.

— Det var jättekul! Men just där och då tyckte jag att det var skitjobbigt. Jag vågade inte titta honom i ögonen. Efteråt skrek han: "ring aldrig mig igen”.

"Ägd" får premiär på Amazon Prime Video den 16 december. Danny Saucedo säger att han föreslog programidén för att han själv älskar att pranka folk. Och han hoppas att det blir en säsong två.

— Jag skulle vilja fortsätta, men då kanske folk kommer att undvika mig. Så om det blir en säsong två kan de som har varit med och blivit prankade få vara med och ge tillbaka.

Gör jazzskiva

Danny Saucedo har lett tv-galor och varit programledare för Melodifestivalen. Men räkna inte med att han byter spår från artist till en programledarkarriär.

— Nej, det tror jag inte. Det här går precis tillräckligt långt utanför mig karriärmässigt, vad jag gör som artist. Men att jag ska sätta mig och intervjua folk tror jag inte. Man ska aldrig säga aldrig, men det tror jag inte.

I stället planerar Danny Saucedo för en ny musikalisk inriktning. Hans långvariga "Runaway show 2.0" gick nyss i mål. Han planerar att spela in två nya album, dels en popplatta, men också en jazzskiva.

— Jag älskar storband och jag gick en jazzutbildning på gymnasiet så jag tänker att jag ska gå in i det rummet, säger han och fortsätter:

— Storbandsuttrycket är så mäktigt och någonstans känner jag att det är mitt ansvar att försvara det och bevara det för en yngre generation så att de får upptäcka det med en artist som bryggar mellan de gamla stjärnorna som börjar lämna oss.

TT
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!