Årets deltagare i 'Farmen'. Pressbild.
Årets deltagare i 'Farmen'. Pressbild. - Foto: TT

Svensk skådespelare dyker upp i Farmen 2023 – här är alla deltagare

TV4:s långkörare "Farmen" är tillbaka med en ny säsong. I år får bland annat en hovslagare, en skådespelare och ägaren till en däckfirma leva som på 1800-talet.


Fakta: Alla deltagare

Tova Andersson, 34, barnskötare, Stockholm.

Sandra Öder, 28, operativ coach, Jönköping.

Sandra Göransson, 40, hovslagare, Västmanland.

Madeleine Olovsson, 51, personlig assistent, Bohuslän.

Julia Joelsson Boänges, 27, montör, Stockholm.

Karin Kollberg, 38, frisör, Göteborg.

Nebil Davidsson, 39, distriktschef, Norrköping.

Andreas Gauffin, 42, skådespelare, Stockholm.

Jan-Christer Nilsson, 68, pensionär, Trelleborg.

Viktor Bergström, 28, fritidspedagog, Varberg.

Eddie Gecer, 46, restaurangägare, Västerås.

Sebastian Västerlund, 30, företagsledare, Kalmar.

Cia Stenmark Sommerborn, 25, undersköterska, Halland.

Christoffer Hammarlöf, 26, entreprenör, Uddevalla.

Päivi Köpman, 62, däckfirmaägare, Norrbotten.

Farmen är en svensk dokusåpa där ett antal deltagare antar utmaningen att leva som man gjorde för hundra år sedan, vilket bland annat betyder att de saknar både elektricitet och rinnande vatten. Enligt både produktion och deltagare är detta en väldigt påfrestande tävling som testar både kropp och psyke.

Då deltagarna har väldigt begränsat med mat och andra livsnödvändigheter gör de allt i sin makt för att varje vecka klara sina uppdrag då de kan vinna både mat och verktyg. 

Nu är programmet tillbaka och årets säsong beskrivs av kanalen som "fylld av starka personligheter från hela landet". Den äldsta deltagaren är 68 år och den yngsta 25.

Anna Brolin programleder Farmen 2023

"Det är som alltid väldigt roligt att vara tillbaka med ännu en säsong av Farmen. Årets säsong är en rolig mix av deltagare och den bjuder på intriger, starka känslor och många skratt", säger programledaren Anna Brolin i ett pressmeddelande.

Hans Wincent och Anna Brolin är tillbaka. Bildkälla: TV4

Brolin leder programmet för tredje gången, efter förra årets jubileumssäsong då "Farmen" fyllde 20 år. Vid sin sida har hon Hans Wincent, som agerar mentor för deltagarna.

I "Farmen" bor deltagarna på en gård utan moderna bekvämligheter som internet, el eller rinnande vatten. Varje vecka utses en "storbonde" och två deltagare till förste- och andrekämpe. 

Dessa två möts i veckans tvekamp där den som förlorar får lämna gården. Den som vinner hela säsongen tilldelas en prissumma på en halv miljon kronor.

Andreas Gauffin. Bildkälla: TV4

En av deltagarna i årets säsong är ingen mindre än skådespelaren Andreas Gauffin som synts till i bland annat Morden i Sandhamn. 

När har Farmen 2023 premiär?

Farmen 2023 har premiär den 8 januari på TV4, TV4 Play och C More. Den linjära sändningstiden för premiären är klockan 20:00.

Vad jobbar Hans Wincent med utanför programmet och var bor han?

Någonting många tittare under alla år varit väldigt nyfikna på är vad den folkkära Hans Wincent pysslar med utanför programmet och hur långt ifrån gården han egentligen bor. 

I en intervju med Nyheter24 berättade han att han utanför programmet arbetar som hovslagare och att ett av hans största intressen är bakning och sin motorcykel. 

Vincent kommer åkandes på sin lilla traktor. Bildkälla: C More

– Jag är faktiskt utbildad bagare men sadlade slutligen om. Nu blir det mest hemmabak för eget intresse. På min Instagram lägger jag upp mycket recept för att visa att bakning inte behöver vara så svårt. Många skriver och säger att de inte får till sin surdeg, då visar jag hur man kan gå till väga på ett enkelt sätt, berättade Wincent.

Men då Vincent ibland dyker upp på en liten traktor i programmet kan ju fråga sig: Hur långt har han egentligen kört? Kan han köra hemifrån eller får han helt enkelt åka en bit innan han sätter sig på traktorn?

– Jag bor faktiskt omkring två och en halv timma därifrån, så man kan säga att det är en bit vilket inte folk tror då många fått för sig att jag bor närmre. Jag bor på en gård tillsammans med min fru i Östergötland. Farmen-gården ligger i Skillingaryd, avslutade han. 

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!