Ian McShane och Bill Skarsgård i 'John Wick: Chapter 4'. Pressbild.
Ian McShane och Bill Skarsgård i 'John Wick: Chapter 4'. Pressbild. - Foto: Murray Close/Lionsgate

Veckans film och serier – Skarsgård som storskurk

Bill Skarsgård gör ännu en stor skurkroll på vita duken i "John Wick: Chapter 4". Och i den nya strömningsserien "Swarm" går ett fan bokstavligen över lik för sin favoritartist.Här är veckans filmer och serier.


FILMER (premiär 17/3).

"John Wick: Chapter 4" (premiär 22/3).

Keanu Reeves är tillbaka i den fjärde filmen om supertorpeden John Wick. Hans stora motståndare den här gången är Bill Skarsgård, som går från att spela skurken Sven Stolpe i "Bränn alla mina brev" på bio i höstas till att spela skurken Marquis de Gramont, en mycket inflytelserik medlem i brottssyndikatet High Table och som blir utmanad av John Wick.

Deras stora tvekamp utspelas nästan över hela jorden. Rollen är Bill Skargårds största internationella sedan han spelade Pennywise i första och andra "Det"-filmerna.

Zachary Levi, tvåa från höger, som Shazam. Pressbild.

" Shazam! Fury of the gods ".

Hollywoodsvensken David F Sandberg är tillbaka med en ny film om Billy som blir en superhjälte så fort han utbrister "Shazam!". Den här gången får Zachary Levi i huvudrollen sällskap av bland andra Helen Mirren.

Adam Driver och Ariana Greenblatt i "65". Pressbild.

" 65 ".

Så många miljoner år sedan är det sedan dinosaurierna vandrade på jorden. Det upptäcker den människolika utomjordingen Miles (Adam Driver) när han kraschlandar med sitt rymdskepp just under den tidsåldern. För han stöter på blodtörstiga dinosaurier och en liten flicka som han beskyddar medan han hoppas på hjälp att få komma hem.

"Beck - Quid pro quo" (C More).

I den 48:e Beckfilmen får poliserna utreda ett mord på en loppmarknad. Men varför är Säpo så intresserat av det till synes rutinmässiga fallet?

"Den blå kaftanen".

Firat triangeldrama som utspelas i och kring en marockansk kaftanbutik.

"Close".

Det hyllade belgiska dramat "Close" handlar om vad som händer när två tonårspojkars nära relation blir ifrågasatt av deras omgivning.

"De fem djävlarna".

Franskt drama med övernaturliga inslag om ung flicka vars superkraft är hennes starka luktsinne.

TV/STRÖMNING

Dre (Dominique Fishback) går över alla gränser i sin idoldyrkan. Pressbild.

" Swarm " (17/3, Prime Video).

Janine Nabers och Donald Glover, duon som skapade den hyllade tv-serien "Atlanta", ligger bakom den här dramaserien om ett fan (Dominique Fishback) som bokstavligen är beredd att gå över lik för sin idol. Och den idolen är väldigt, väldigt lik verklighetens Beyoncé, vilket seriens upphovsmakare inte har brytt sig om att dölja. En av vårens mest uppmärksammade nya serier.

Meryl Streep spelar en av huvudrollerna i "Extrapolations". Arkivbild.

" Extrapolations " (17/3, AppleTV+).

Stjärnspäckad dramaserie om konsekvenserna av klimatförändringarna. Åtta avsnitt berättar lika många olika historier om hur vi och vår natur i en nära framtid får lida för mänsklighetens vårdslöshet. Meryl Streep, Edward Norton och Kit Harrington är bara några av alla stora skådespelare som värvats för satsningen.

"Class of 07" (17/3, Prime Video).

Komedi om vad som händer när en naturkatastrof drabbar en klassåterförening och man behöver luta sig mot gamla skolkamrater man egentligen avskyr för att överleva.

"Shetland" (18/3, SVT).

Den sjunde säsongen av den populära deckarserien blir den sista med Douglas Henshall i huvurollen som kriminalkommissarie Jimmy Perez.

"Agent Elvis" (17/3, Netflix).

När Elvis Presley inte är rockkung jobbar han som hemlig agent i den här animerade serien.

"Waco: American apocalypse" (22/3, Netflix).

Ny true crime-serie om David Koresh och polisens belägring av hans sekt, något som slutade i katastrof för 30 år sedan.

"The night agent" (23/3, Netflix).

Ny thrillerserie om agent (Gabriel Basso) i Vita huset som inte har så mycket att göra, men plötsligt kastas in i händelsernas centrum efter ett oväntat telefonsamtal.

Rättat: I en tidigare version av texten fanns "The eternal daughter" med under rubriken "filmer". Biopremiären har dock ställts in och filmen kommer i stället att strömmas senare i vår.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!