Årets upplaga av Sweden Rock Festival är i gång.
Årets upplaga av Sweden Rock Festival är i gång. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mötley Crüe startar festen på Sweden Rock

Under onsdagen kickade Sweden Rocks bastrumma i gång för 30:e året i rad.


Rockfestivalen är slutsåld och ungefär 35 000 tillresta hårdrockare per dag kommer besöka den lilla byn Norje, utanför Sölvesborg, där festivalen hålls.

Eveline Borgman, 16, från Norrköping är på sitt första Sweden Rock och ser fram mot Mötley Crue. Väninnan Elsa Larsson, 46, Norrköping, minns inte hur många Sweden Rock hon varit på. Det hon ser mest fram mot här konserten med amerikanska bandet Rancid.

En av festivalbesökarna är kulturminister Parisa Liljestrand (M) som bland annat lyssnade på det svenska bandet Soilwork under onsdagen.

Kulturminister Parisa Liljestrand (M) besöker Sweden Rock. Här med Sweden Rocks vd Jon Bergsjö.

92 band ska under fyra dagar underhålla fansen och under öppningskvällen är det stora dragplåstret det legendariska hårdrocksbandet Mötley Crüe. Under veckan kommer även Deep Purple, Iron Maiden och Ghost att uppträda på festivalen.

Sweden Rock håller på fram till den 10 juni.

Norska glam metal-gruppen Wig Wam uppträdde under premiärdagen.
TT
Senaste nytt

"Only murders in the building" får ny säsong

2 timmar sedan

Irma Lehtsalo om framgången: "Jag är jag"

3 timmar sedan
Efter att ha utnämnts till "Årets raket" av Medieakademins maktbarometer berättar Irma Lehtosalo om framgången på sociala medier tillsammans med Markoolio. – Nu har hon över 300 000 följare på Instagram, berättar sonen.

Lasse Berghagens chockbesked i "Vilket liv" gör Renée Nyberg stum

idag 18:28
Lasse Berghagen gästar "Vilket liv" i TV4 och där avslöjas den ena hemligheten efter den andra. En sak som Lasse väljer att dela med sig av får Renée Nyberg att skrika rakt ut för att sedan bli helt stum.

Premiär på Operan efter dödsolyckan

idag 17:34
Efter dödsolyckan på Kungliga Operan för snart två veckor sedan välkomnas publiken nu tillbaka igen, enligt ett pressmeddelande.

Lernström: "Idol" kommer alltid vara intressant

idag 16:02
Ett startfält med unga och ambitiösa finalister är redo för höstens "Idol". Samtidigt ryker flera stora program på TV4 när kanalen skär ner. Jag tror att tittarna kommer att gilla deltagarna och deras berättelser, säger programledaren Pär Lernström.

Pernilla Wahlgrens följare rasar på artikeln: "Otroligt kränkande"

idag 15:20
En artikel om Pernilla Wahlgren i Aftonbladet fick följarna att gå i taket. En av de som har reagerat starkt på rubriken är TikTok-stjärnan Sanna Dollan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.