Skådespelaren Brian Cox, som spelar Logan Roy i 'Succession' på HBO Max, är skeptisk till AI. Arkivbild.
Skådespelaren Brian Cox, som spelar Logan Roy i 'Succession' på HBO Max, är skeptisk till AI. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl / TT

"Succession"-stjärnan oroas av AI

Skådespelarstrejken i USA går in på sin tredje dag. Nu höjer "Succession"-stjärnan Brian Cox rösten gällande användningen av AI i film- och tv-produktioner.


— Jag är bekymrad över AI, säger Brian Cox i en intervju med BBC.

1984 utmålade James Cameron AI som ett hot mot mänskligheten i sin storfilm "The Terminator". Nästan fyrtio år senare strejkar nu skådespelare i Hollywood inte bara för bättre ekonomiska villkor. Det handlar också om att de vill förhindra att deras kroppar och röster används av AI i film- och tv-produktioner.

Brian Cox som spelade Logan Roy i succéserien "Succession" är upprörd över AI-genererat material där det ser ut som att han säger olika saker.

— Rent nonsens. Nu kan de ta både munnen och kopiera sättet du talar på. Det är ganska hårresande och vi behöver kväva detta i sin linda. Annars kommer allt bara att vara kopior, som serier som "Succession". Inget kommer att vara nytt, säger Brian Cox till BBC.

TT
/
Hot
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!