Skaka hand med näven i 'Talk to me' och släpp in en ande i kroppen. Det kan bli en cool viral video men också leda till en permanent vistelse i dödsriket. Pressbild.
Skaka hand med näven i 'Talk to me' och släpp in en ande i kroppen. Det kan bli en cool viral video men också leda till en permanent vistelse i dödsriket. Pressbild. - Foto: Scanbox entertainment/TT

Veckans film och serier – ryslig demonhand

Veckans film och serier bjuder på ett efterlängtat återseende av kaoskockarna i "The Bear" – och en elak hand som tar ungdomars kroppar i besittning.


FILMER

"Talk to me" (28/7)

En avhuggen hand kan öppna en port till andevärlden. Partysugna kids radar upp sig för släppa in spöken i kroppen, men deras virala ögonblick får snart en mörkare karaktär när ett förträngt trauma sipprar in i leken. Det gäller att akta sig: om anden får för lång tid i kroppen kan den stanna permanent.

"Talk to me" är de australiska bröderna Danny och Michael Philippous debutfilm, utgiven av den hajpade distributören A24. Den är full av unga begåvade skådespelare och sparsamma men chockerande effekter. En slags "Exorcisten" för sociala medier-eran.

"Dom små hjältarna" blandar grekisk mytologi med gulliga animerade djur. Pressbild.

"Dom små hjältarna" (26/7)

Staden Yolcos i antikens Grekland är skådeplats för ett franskt animerat äventyr. Skogsmusen Bonnie får besvär när gudarna Zeus och Poseidon hamnar i luven på varandra på grund av en nybyggd staty.

Övriga premiärer:

"I nöd och lust" (28/7)

Fransk knaskomedi om könsdysfori där en medelålders borgmästare försöker hantera att hans fru plötsligt börjat identifiera sig som man.

Jeremy Allen White som Carmen "Carmy" Berzatto och Ayo Edebiri som Sydney Adamu försöker öppna lyxkrog i andra säsongen av restaurangdramat "The Bear" som äntligen kommer till Disney+. Pressbild.

TV/STRÖMMAT

"The Bear" (Disney+ 2/8)

Kaoskockarna i Chicago är tillbaka och den slitna lunchrestaurangen (före detta "The Beef") skall moderniseras till en Michelin-värdig lyxkrog. Menyn ska kureras, väggar slås ut och mögel städas bort.

Duon "Carmy" (Jeremy Allen White) och Sydney (Ayo Edebiri) fortsätter att tukta de brokiga originalen i köket. Den här säsongen skickas de dessutom i väg för att träna upp sina färdigheter hos andra stjärnkockar. Bland annat i Köpenhamn.

Zach Galifianakis i "The Beanie bubble". Pressbild.

The Beanie bubble (28/7 Apple tv+)

"Barbie" möter "Blackberry"? I en tid då varje varumärke måste få sin egen film eller serie ("Air", "Wecrashed" och "Superpumped") – varför skulle inte leksaksmarknaden också förvandlas till underhållning?

"Beanie bubble" med Zach Galifianakis, Elizabeth Banks och Sarah Snook är en komedi om människorna bakom "Beanie babies" – gosedjuren som blev populära i mitten av 90-talet och har kallats världens första "internetsensation".

"Hur man blir en sektledare" utforskar historiska sektledares dragningskraft med smått humoristiskt ton. I bild Jim Jones från självmordssekten i Jonestown. Pressbild.

"Hur man blir en sektledare" (Netflix 28/7)

Peter Dinklage ("Game of thrones") agerar berättare i Netflix dokumentärserie som utforskar historiska sektledare som Charles Manson, Jim Jones (Jonestown) och Marshall Applewhite (Heavens gate).

Jon Hamm dyker upp som ängel i andra säsongen av "Good omens". Pressbild.

"Good omens" (Prime video 28/7)

Mer dramakomedi mellan himmel och helvete i säsong 2 med Michael Sheen och David Tennant. Den här gången dyker även "Mad men"-favoriten Jon Hamm upp i rollen som skyddsängeln Gabriel.

Övriga premiärer:

Physical (2/8, Apple tv+)

Tredje och sista säsongen som följer 80-talshemmafrun Sheila Rubin (Rose Byrne) i San Diego som hanterar sitt inre mörker med hjälp av aerobics.

"How to with John Wilson" (HBO Max 28/7)

Dokumentärkomedi om att klara av vardagens enklaste sysslor. Tredje säsongen.

"Untold: Jake Paul" (Netflix 1/8)

Dokumentär om den strulige youtubern som blev boxare.

"Kommissarie Dalgliesh" (TV4 30/7)

Andra säsongen i nyversionen av den brittiska serien om kommissarien och poeten Dalgliesh.

TT
/
HBO
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!