Veronica Maggio tolkar Håkan Hellströms låt 'Det kommer aldrig va över för mig'. Arkivbild.
Veronica Maggio tolkar Håkan Hellströms låt 'Det kommer aldrig va över för mig'. Arkivbild. - Foto: Claudio Bresciani / TT

Maggio och Hov1 tolkar Håkan Hellström

Håkan Hellströms låtar får nytt liv, tio år efter "Det kommer aldrig va över för mig". I studioprojektet från Spotify tolkas fem av albumspåren av artister som Veronica Maggio, Hov1 och Dina ögon tillsammans med Seinabo Sey.


Hellström själv verkar nöjd med initiativet. I ett pressmeddelande säger 49-åringen: "När man blir lite äldre som jag ändå är nu, så blir man väldigt glad när yngre generationer plockar och gör något av det man gjort. Då lever det vidare på något sätt, det finns kvar".

Låtarna som släpps den 20 oktober är "Det kommer aldrig va över för mig" (Veronica Maggio), "När lyktorna tänds" (Hov1), "Pistol" (Parham), "Fri till slut" (Dina ögon samt Seinabo Sey) och "Valborg" (Hanna Ferm).

"Håkan har varit en ikon hela min uppväxt, han är inte bara en symbol för Göteborg, utan också för gemenskap", säger Hanna Ferm i pressmeddelandet.

Det är andra gången som Spotify bjuder in artister till sin studio för att uppmärksamma ett album som firar tio år. Första gången var det Veronica Maggios "Satan i gatan" som hyllades.

Håkan Hellströms tioårsjubilerande album "Det kommer aldrig va över för mig" tolkas nu av en yngre generation.
TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!