Gwyneth Paltrow. Arkivbild.
Gwyneth Paltrow. Arkivbild. - Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Paltrow går ut till försvar för kändisbarnen

Gwyneth Paltrow ger sig in i debatten om så kallade "nepo-babies" – alltså kändisar som anklagas för att ha tagit sig in i kultur- och nöjesbranschen på berömda föräldrars meriter. Hon kallar ordet "ett fult öknamn" och tycker inte att barn till kändisar ska dömas ut.


— Det är inget fel med att göra, eller vilja göra, det dina föräldrar gör, sade skådespelaren i en intervju med Bustle, enligt The Guardian.

Paltrow uttalade sig om ämnet i försvar för sin 19-åriga dotter Apple, som har synts som modell för Chanel.

— Om du växer upp i ett hus med många artister och människor som gör konst och musik är det vad du känner till, på samma sätt som om du växer upp i ett hus med juridik så handlar diskussionerna runt bordet om nyanserna i den juridik som föräldrarna tillämpar, sade Paltrow också.

Termen "nepo baby" är en förkortning av "nepotism baby".

TT
/
/
/
/
/
Senaste nytt

New Kids on The Block släpper nytt

Fångarna på fortet 2024: Deltagare i vårens säsong

Under våren har en ny säsong av "Fångarna på fortet" premiär. Men vilka är egentligen med i programmet? Nyheter24 listar alla lag och deltagare.

Här råkar Erika Persson försäga sig om sin hemliga pappa

1 timme sedan
Erika Persson har de senaste månaderna varit superaktuell i och med att hennes mamma Gunilla Persson deltagit i Melodifestivalen 2024.

Jesper Rönndahl spelar polis i actionkomedi

1 timme sedan
Komikerna Jesper Rönndahl och Martin Høgsted spelar huvudrollerna i en ny dansk-svensk actionkomedi som får premiär på SVT våren 2025.

Runge: Jussi Björlings situation som Aviciis

2 timmar sedan
Han kallades för världens främsta tenor – men en ny pjäs skildrar hur pressen tärde på Jussi Björling. Regissören Björn Runge berättar operasångarens historia sedd från hustrun Anna-Lisas ögon.

Sasa Jensens första ord om relationen med Magdalena Graaf

3 timmar sedan
Magdalena Graaf har hittat kärleken i den tidigare "Big Brother"-deltagaren Sasa Jensen. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenska folket googlar om Jensen.