Daniel Radcliffe har producerat en dokumentär om stuntmannen David Holmes som skadades under en filminspelning. Arkivbild.
Daniel Radcliffe har producerat en dokumentär om stuntmannen David Holmes som skadades under en filminspelning. Arkivbild. - Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Daniel Radcliffe gör film om förlamad stuntman

David Holmes var en tonårsgymnast från Essex i Storbritannien när han valdes ut för uppdraget att vara Daniels Radcliffes dubbelgångare och stuntman i den första Harry Potter-filmen.


Tio år senare under inspelningen av "Harry Potter och dödsrelikerna – del 1", den näst sista i filmserien, var olyckan framme och Holmes ådrog sig en ryggmärgsskada som gjorde honom förlamad.

Nu har Daniel Radcliffe producerat en dokumentär om sin stuntman. "David Holmes: The boy who lived" är gjord av HBO Documentary Films i samarbete med Sky och får premiär den 18 november.

Det "hemliga projektet" har tagit fyra år att göra, skriver Holmes själv på Instagram, och berättar att det var en stuntrepetition i januari 2009 som förändrade hans liv för alltid.

"Att vara stuntman var mitt kall i livet och att 'dubbla' Harry var världens bästa jobb. Den här filmen berättar inte bara historien om mina prestationer framför kameran, utan också de utmaningar jag möter varje dag och min inställning till livet efter att ha drabbats av en bruten nacke", skriver han.

TT
/
HBO
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!