Mariah Carey stäms ännu en gång på drygt 220 miljoner kronor för upphovsrättsbrott. Arkivbild.
Mariah Carey stäms ännu en gång på drygt 220 miljoner kronor för upphovsrättsbrott. Arkivbild. - Foto: Brent N. Clarke/Invision/AP

Mariah Carey stäms för sin julhit – igen

Återigen stäms popstjärnan Mariah Carey för upphovsrättsbrott för sin superhit "All I want for Christmas is you". Även den där gången är det countrymusikern Andy Stone som hävdar att Careys julklassiker har för många likheter med hans egen låt med samma namn.


"Melodi, text, känsla – dessa tre element kommer vid närmare granskning att avslöja sanningen i målsägandens påstående om intrång", heter det i stämningsansökan som lämnats in till en domstol i Los Angeles och som Radar Olnline tagit del av.

Stone, som spelade in sin version av "All I want for Christmas is you" med gruppen ”Vince Vance and the Valiants” 1989, lämnade även i somras in en stämningsansökan på motsvarande 220 miljoner kronor mot Mariah Carey och hennes medförfattare Walter Afansieff. Stämningen drogs dock tillbaka då countrymusikerns advokater inte bedömde chansen att vinna tvisten som särskilt goda.

Mariah Careys sång släpptes 1994 och är en av de mest populära jullåtarna genom tiderna med över en miljard strömningar bara på Spotify.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!