George Brown, längst till höger i bild tillsammans med de övriga i den klassiska r'n'b-gruppen Kool & The Gang, har avlidit. Bilden är från 2015.
George Brown, längst till höger i bild tillsammans med de övriga i den klassiska r'n'b-gruppen Kool & The Gang, har avlidit. Bilden är från 2015. - Foto: Rich Fury/Invision/AP/TT

Kool & The Gang-grundare död

George Brown, trummis och en av grundarna till den klassiska r'n'b-gruppen Kool & The Gang, är död, rapporterar amerikanska medier. Han blev 74 år.


Brown gick bort i sitt hem i torsdags i sviterna av lungcancer, enligt ett meddelande från skivbolaget Universal som Rolling Stone tagit del av.

Redan som tonåring var han med när Kool & The Gang bildades av ett gäng jazzälskande skolkamrater i New Jersey 1964. Fem år senare, efter att ha bytt ut jazz mot funk och r'n'b, släppte de sitt självbetitlade debutalbum.

Gruppen hade vissa framgångar de följande åren men som störst var de i brytningen mellan 1970- och 1980-talet. Brown var då med och skrev flera av bandets största hits: "Celebration", "Get down on it", "Jungle boogie" och "Ladies night".

Brown var en konstant i bandet och spelade trummor och slagverk fram till i augusti i år.

TT
Senaste nytt

Bekräftat: Samir & Viktor i Melodifestivalen

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

"Trolltider – legenden om Bergatrollet" har äntligen haft premiär i SVT och tittarna har redan börjat tycka till om julkalendern i sociala medier.

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt och ont"

Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

1 timme sedan
30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

1 timme sedan
"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.

Viaplay: "Svårt göra stora filmer för Norden"

2 timmar sedan
Viaplay gör en brakförlust. Strömningsjätten har dragit i nödbromsen och skurit ned på all film- och tv-produktion. Det är svårt att göra stora Hollywoodfilmer bara för Norden, säger vd Jørgen Madsen Lindemann.