Kanye West är i nytt blåsväder. Arkivbild.
Kanye West är i nytt blåsväder. Arkivbild. - Foto: Michael Wyke/AP/TT

Kanye i ny låt – "Hur är jag en antisemit?"

Kanye West angriper sina kritiker i en ny låt. Men fortsätter att skapa kontroverser. Hur kan jag vara antisemit? rappar han.


En ny låt med Kanye West fick överraskande premiär på en radiostation i Chicago natten till lördagen, uppger Rolling Stone. Det är första gången artisten delar med sig av ny musik sedan anklagelserna om antisemitism i fjol fick flera företag att avbryta sina samarbeten med honom.

Men Kanye West skapade kontrovers direkt med sin nya låt. I "Vultures" tar rapparen upp anklagelserna mot honom och bemöter dem med textraden: "How can I be antisemitic? I just fucked a jewish bitch".

Låten med gästartisterna Ty Dolla Sign, Lil Durk och Bump J har ännu inte släpps på någon strömningstjänst.

Det var i fjol som Kanye West hamnade i blåsväder efter att ha haft på sig tröja med orden "White lives matter" på en modevisning i Paris. Det kulminerade med ett framträdande i högernationalisten Alex Jones podcast där rapparen uttryckte sin beundran för Adolf Hitler.

Det fick Adidas att till slut avbryta samarbetet med rapstjärnan. Enligt en granskning i New York Times för några månader sedan hade det tyska sportklädesföretaget i tio år sett mellan fingrarna när det gäller Kanye Wests antisemitiska åsikter och hans beteende, av rädsla för att förlora intäkter från hans storsäljande skomärke Yeezy.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.

Viaplay: "Svårt göra stora filmer för Norden"

1 timme sedan
Viaplay gör en brakförlust. Strömningsjätten har dragit i nödbromsen och skurit ned på all film- och tv-produktion. Det är svårt att göra stora Hollywoodfilmer bara för Norden, säger vd Jørgen Madsen Lindemann.

De klippen var populärast på Youtube 2023

1 timme sedan
Nu är det klart vilka videor på Youtube som svenskarna har tittat mest på under 2023. För andra året i rad toppar Mauri Hermundsson med sin kanal Uppdrag Mat.

Robinsondeltagaren stoppades av TV4 – försökte smuggla saker till ön

1 timme sedan
Det har sannerligen varit en händelserik säsong av Robinson 2023. Någonting som inte alla vet är att redan innan allt drog igång så försökte en av deltagarna smuggla in saker till ön.

Magnumfotografen Elliott Erwitt död

2 timmar sedan
Han var känd för sina bilder av politiker, filmstjärnor och ikoner som Marilyn Monroe, kärlekspar och hundar – massor av hundar. Nu har den amerikanske Magnumfotografen Elliott Erwitt avlidit, 95 år gammal.