- Foto: MIKAEL ANDERSSON / TT & SÖREN ANDERSSON / TT

Gammal idolvinnare gör comeback – i Melodifestivalen

För 13 år sedan vann han "Idol". Nu är Jay Smith tillbaka i rampljuset – i Melodifestivalen, uppger Aftonbladet.


Jay Smith ska vara med i nästa års tävling, med ett bidrag skrivet bland annat av hans syster Maria Smith, enligt Aftonbladets uppgifter. Hon är i vanliga fall en av medlemmarna i popduon Smith & Thell.

Jay Smith, 42, skapade stora rubriker i Idol 2010 när han på vägen till segern i TV4:s tävling inledde en romans med den andra finalisten Minnah Karlsson. Det avslöjades dessutom att han fastnat i ett drogtest, men att TV4 trots det lät honom vara kvar i tävlingen.

Idol 2010. Foto: TT Niklas Larsson/TT

Musikkarriären utanför rampljuset

Sedan segern i "Idol" har Jay Smith fortsatt musikkarriären, men utanför rampljuset. Han har gett ut flera soloalbum och även spelat med flera rockband, däribland Von Benzo och Smash Into Pieces.

På senare år har det dock blivit musik i en annan genre – country – sedan han insett att han inte längre lyssnade lika mycket på rock.

— Till slut så kände jag att antingen fortsätter jag med musik och byter genre eller så hade jag fått lägga ner helt, berättade han i en intervju med Helsingborgs Dagblad för tre år sedan.

Melodifestivalens turné inleds den 3 februari i Malmö. Hela startfältet presenteras den 1 december. Fram tills dess bekräftar SVT inga medieuppgifter om aktuella artister.

TT
/
/
/
/
SVT
/
Senaste nytt

Robinson-Pelle, det blev bråk i mitt hem på grund av dig

Bekräftat: Samir & Viktor i Melodifestivalen

Det är sex år sedan sist. Nu är Samir & Viktor tillbaka i Melodifestivalen. SVT har inlett presentationen av bidragen i nästa års tävling.

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

"Trolltider – legenden om Bergatrollet" har äntligen haft premiär i SVT och tittarna har redan börjat tycka till om julkalendern i sociala medier.

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt och ont"

Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

1 timme sedan
30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

1 timme sedan
"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.