Nina Zanjani, David Sundin, Axel Adelöw och Paloma Grandin spelar den tjuvaktiga familjen Knyckertz i 'Knyckertz och snutjakten'.
Nina Zanjani, David Sundin, Axel Adelöw och Paloma Grandin spelar den tjuvaktiga familjen Knyckertz i 'Knyckertz och snutjakten'. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Mer action när tjuvfamiljen återförenas

När den tjuvaktiva julkalenderfamiljen Knyckertz återförenas i en långfilm spelas mamma Fia av nykomlingen Nina Zanjani. Jag och mina barn kände att hon passade väldigt bra, säger David Sundin, som spelar pappa Bove i familjen.


För David Sundin var inspelningen av "Knyckertz och snutjakten" en fin återförening med sina tv-barn, berättar den 47-årige komikern.

— Vi är svintajta, så det var väldigt mysigt att få ses igen och jobba. Vi har ju kommit så himla nära varandra. Man umgås, flänger runt, är uppe sent på natten och man måste ha roligt för att ta sig igenom, säger han.

Långfilmen är en fortsättning på SVT-julkalendern om familjen Knyckertz från 2021. Det mesta är sig likt, förutom att mamma Fia Knyckertz gestaltas av skådespelaren Nina Zanjani och inte av Gizem Erdogan som sist.

— Jag och mina barn kände att hon passade väldigt bra, skämtar David Sundin och fortsätter:

— Vi kom bra överens och vi hade precis lika kul.

Anledningen till att Gizem Erdogan inte var med den här gången var att hon var upptagen på annat håll, förklarar Sundin.

— Jag vet inte vad det var, men det borde vi väl ha fått se vid det här laget. Det var väl något fräsigt, som inte vi andra fick vara med på.

Nina Zanjani, David Sundin, Axel Adelöw och Paloma Grandin spelar återigen tjuvfamiljen Knyckertz.

Hundpremiär

I filmen kämpar familjemedlemmarna, med varierande framgång, med att leva hederligt efter en misslyckad stöt mot ett museum. Samtidigt dyker det upp frågor om familjens hund Snuten, som är Ture Knyckertz bäste vän. Hur gick det egentligen till när familjen fick sin hund?

I verkligheten heter hunden Frank, och detta var första gången som David Sundin jobbar med hundar.

— Vissa saker var riktigt krångliga, men jag skulle säga att det gick bra och det var en väldigt proffsig hund som kunde lära sig nya saker. Man säger ju inom film att man ska jobba med varken djur eller barn. Här var det liksom både och. Men jag tycker ändå att det löste sig till det bättre, säger han och skrattar.

"Mer uppskruvat"

Inspelningen av filmen var intensivare än tv-inspelningen, berättar Sundin.

— Film är mer uppskruvat. Det är lite större kranar och lite större lampor. Det klättras mer och det är lite mer action. Men sen är det också en mycket rakare och kortare historia, säger han.

En annan stor sak är att filmen går upp på bio, vilket han ser mycket fram emot.

— Den enda filmen jag har varit med i förut var "Jönssonligan", som aldrig gick upp på bio på grund av pandemin. Nu ska jag äntligen få chansen att se mig själv på bio. Jag är förmodligen den som är mest exalterad över detta.

TT
/
/
Jul
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!