2021 års julkalender får en fortsättning på bio i 'Knyckertz och snutjakten'. Pressbild.
2021 års julkalender får en fortsättning på bio i 'Knyckertz och snutjakten'. Pressbild. - Foto: Nordisk Film

Veckans film och serier – Knyckertz på bio

2021 års julfavoriter Knyckertz kommer på bio och det är dags för årets julkalender som väcker "Trolltider" till liv. Här är veckans filmer och serier.


FILM (premiär 1/12).

" Knyckertz och snutjakten ".

Den tjuvaktiga familjen Knyckertz, med David Sundin som pappa Bove, var julkalender 2021 och nu kommer en uppföljare på bio. Nina Zanjani har ersatt Gizem Erdogan som mamma Knyckertz i den här historien om familjen som har så himla svårt att leva hederligt. Hur är det egentligen med hunden Snuten? Det är sonen Tures bästa vän, men är hunden stulen? Måste de lämna tillbaka den, eller kan de använda Snuten för att genomföra sin nästa kupp?

Jacob Elordi som Elvis Presley och Cailee Spaeny i filmen "Priscilla". Pressbild.

" Priscilla ".

Efter Baz Luhrmanns film "Elvis" från i fjol berättar Sofia Coppola historien från andra sidan, med Priscilla Presley i fokus. Hon var 14 år när rockkungen fick syn på henne på en militärbas i Tyskland. Det blev inte ett okomplicerat förhållande. Filmen kommer med lite kontrovers i bagaget eftersom skildringen av Elvis kritiserades av Priscillas och hans dotter Lisa Marie Presley innan hon dog i januari i år.

Sydney Sweeney i filmen "Reality". Pressbild.

" Reality ".

Tv-serierna "Euphoria" och "The white lotus" har gjort Sydney Sweeney till en av de största unga stjärnorna i Hollywood just nu. Här gör Sweeney en rejält oglamourös roll som Reality Winner, en tolk inom underrättelsetjänsten som anklagas för att ha läckt hemliga uppgifter.

Övriga premiärer:

"100 årstider".

Svensk film av Giovanni Bucchieri som blandar dokumentärt material och spelfilm för att skildra en 25 år lång kärlekshistoria.

"Amina".

Ahmed Abdullahi regisserar det svenska dramat som utspelas i MMA-miljö. Amina (Nimco Ahmed Ali) kämpar både i oktagonen och som förälder.

"Thanksgiving".

Patrick Dempsey och Addison Rae spelar huvudrollerna i skräckfilm där en mystisk thanksgivinginspirerad mördare terroriserar en stad.

TV/STRÖMMAT

Ossian Skarsgård, Malte Gårdinger och Matilda Gross i årets julkalender. Pressbild.

" Trolltider – legenden om Bergatrollet " (1/12, SVT).

För många är "Trolltider" (från 1979 och med repris 1985) den ultimata julkalendern. Nu är det dags för nästa generation att förtrollas när SVT använder "universumet" från originalet för en ny berättelse. Kjell Bergqvist, Malte Gårdinger, Nour El Refai och Henrik Dorsin syns i birollerna, men det är barnen Saga (Matilda Gross) och Love (Ossian Skarsgård) som står i fokus.

Det är lugn och ro i Norden tills en människa hittar stenen som håller det onda bergatrollet sovande. Människobarnet Saga och trollet Love slår sig samman för att hindra honom från att ta över världen igen.

Nikki Rodriguez och Noah LaLonde i "My life with the Walter Boys". Pressbild.

" My life with the Walter Boys " (7/12, Netflix).

När 15-åriga Jackies (Nikki Rodriguez) föräldrar dör får hon flytta till mammans bästa vän Katherine (Sarah Rafferty från "Suits"), som bor i Colorado. Vips måste hon byta storstad mot land och får en ny familj, nya skolkamrater och ett helt nytt liv.

Jason Isaacs som Cary Grant i "Archie". Pressbild.

" Archie " (7/12, Britbox)

Cary Grant var en av 1900-talets allra största Hollywoodstjärnor, men hela hans persona var ett påhitt. Den glamouröse idolen föddes som fattige Archie Leach i England och fick hjälp av filmbolagen att bygga upp sin image i USA. Jason Isaacs spelar ikonen i den här miniserien i fyra delar.

"Bridge and tunnel" (5/12, Viaplay).

Dramaserie producerad av Edward Burns om ungdomar från Long Island som drömmer om karriär och framgång inne på Manhattan i 1980-talets New York.

"Blood coast" (6/12, Netflix).

Actionspäckad fransk kriminalserie om en grupp poliser som försöker hålla den omfattande brottsligheten stången i Marseille.

TT
/
/
SVT
/
/
/
USA
/
Senaste nytt

Ilskan efter kvalfinalen: "Uppenbart korrupt"

Fröken Snusk: Jag är besviken

2 timmar sedan
Fröken Snusk var en hårsmån från att gå till final i Melodifestivalen. Men Jay Smith knep platsen trots samma poäng och nu kritiseras SVT för upplägget i kvalfinalen. Kanske ska de kika över det en vända och se om det behöver ändras till nästa år, säger hårdrocksduon Scarlet, som hamnade fyra.

Raye slår rekord på Brit Awards

idag 01:44
Brittiska stjärnskottet Raye slår nytt rekord i att vinna flest priser på Brit Awards på en och samma kväll.

Smith och Wickihalder kvalade till final

igår 23:32
Annika Wickihalder och Jay Smith knep de två sista finalplatserna genom att kvala in. Något som nu väcker kritik, eftersom de tävlade i deltävlingen sekunderna innan.

Smith och Wickihalder kvalade till final

igår 21:54
Det blir de två tidigare "Idol"-deltagarna Annika Wickihalder och Jay Smith som tar de två sista finalplatserna efter finalkvalet. De möter bland andra Danny Saucedo och Smash Into Pieces i Friends Arena nästa helg.

Marcus & Martinus höll för favorittrycket

igår 20:08
Marcus & Martinus och Medina går direkt till final i Melodifestivalen. Trots att den norska tvillingduon var favorittippade tog de inte segern för given. Man vet aldrig med tv, vem som går vidare. Vi är bara tacksamma för alla som har röstat på oss, säger de.