Årets finalister Saga Ludvigsson och Cimberly Wanyonyi före fredagskvällens final i Idol i Avicii arena.
Årets finalister Saga Ludvigsson och Cimberly Wanyonyi före fredagskvällens final i Idol i Avicii arena. - Foto: Magnus Lejhall/TT

"Idol"-finalen är i gång

Det står mellan Cimberly Wanyonyi och Saga Ludvigsson i kvällens final av "Idol". Tävlingen äger rum i nästan fullsatt Aviici arena i ett snöigt Stockholm.


Finalisterna i årets Idol har både risats och rosats av juryn. En av dem har också haft problem med rösten. I kväll faller avgörandet när de båda finalisterna gör upp inför publiken på Avicii arena – och framför tv-apparaterna. Cimberly Wanyonyi och Saga Ludvigsson är båda taggade inför den stora finalen.

På plats i arenan är stämningen peppad och förväntansfull.

I år programleds finalen av Amie Bramme Sey och Per Lernström.

— Det kommer att bli en fantastisk kväll, säger Per Lernström.

— Nu är vi äntligen här! säger Amie Bramme Sey.

Programledarna Amie Bramme Sey och Pär Lernström.

Finalen inleds med att de tidigare idolerna som åkt ut under säsongen kör ett medley. Det bjuds på eldshower, stora dansshower och ballader.

När Idolfinalisterna äntrar scenen håller de hand och går ut tillsammans.

Saga Ludvigsson är favorittippad men sade till TT tidigare i veckan att hon inte ville ta ut segern i förskott – och Cimberly Wanyonyi tvingades att göra intervjuer skriftligt eftersom att hon behövde spara på rösten inför finalen.

Den stora finalkvällen gästas även av popstjärnan Zara Larsson som framför ett supermedley. Dessutom blir det uppträdanden av Victor Leksell och den danske sångaren Christopher.

TT
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Smith och Wickihalder kvalade till final

Smith och Wickihalder kvalade till final

1 timme sedan
Det blir de två tidigare "Idol"-deltagarna Annika Wickihalder och Jay Smith som tar de två sista finalplatserna efter finalkvalet. De möter bland andra Danny Saucedo och Smash Into Pieces i Friends Arena nästa helg.

Marcus & Martinus höll för favorittrycket

3 timmar sedan
Marcus & Martinus och Medina går direkt till final i Melodifestivalen. Trots att den norska tvillingduon var favorittippade tog de inte segern för given. Man vet aldrig med tv, vem som går vidare. Vi är bara tacksamma för alla som har röstat på oss, säger de.

Lykke Li tolkar Cash – och hintar om ny musik

idag 15:34
Artisten Lykke Li har släppt en cover av countrylegendaren Johnny Cash stora hit "Ring of fire" från 1963. Låten, som släpptes på fredagen, dyker upp i den nya Netflix-filmen "Damsel" med premiär den 8 mars, skriver Variety.

Norska Beck-stjärnan i chock över Marcus och Martinus Mello-medverkan

idag 15:18
Den norska skådespelaren Kristofer Hivju, känd från Beck och Game of Thrones, blir förvånad när han hör att Marcus och Martinus ska delta i den svenska melodifestivalen. – Det är ju sinnessjukt!, säger han till Expressen.

Sven-Erik om kåtpillren i Hotell romantik: “Har haft..."

idag 15:02
När Sven-Erik lade ner "kåtpiller" i packningen till "Hotell romantik" blev kvinnorna skeptiska. Nu avslöjar han vad som egentligen gömde sig i väskan.