Årets finalister Saga Ludvigsson och Cimberly Wanyonyi före fredagskvällens final i Idol i Avicii arena.
Årets finalister Saga Ludvigsson och Cimberly Wanyonyi före fredagskvällens final i Idol i Avicii arena. - Foto: Magnus Lejhall/TT

"Idol"-finalen är i gång

Det står mellan Cimberly Wanyonyi och Saga Ludvigsson i kvällens final av "Idol". Tävlingen äger rum i nästan fullsatt Aviici arena i ett snöigt Stockholm.


Finalisterna i årets Idol har både risats och rosats av juryn. En av dem har också haft problem med rösten. I kväll faller avgörandet när de båda finalisterna gör upp inför publiken på Avicii arena – och framför tv-apparaterna. Cimberly Wanyonyi och Saga Ludvigsson är båda taggade inför den stora finalen.

På plats i arenan är stämningen peppad och förväntansfull.

I år programleds finalen av Amie Bramme Sey och Per Lernström.

— Det kommer att bli en fantastisk kväll, säger Per Lernström.

— Nu är vi äntligen här! säger Amie Bramme Sey.

Programledarna Amie Bramme Sey och Pär Lernström.

Finalen inleds med att de tidigare idolerna som åkt ut under säsongen kör ett medley. Det bjuds på eldshower, stora dansshower och ballader.

När Idolfinalisterna äntrar scenen håller de hand och går ut tillsammans.

Saga Ludvigsson är favorittippad men sade till TT tidigare i veckan att hon inte ville ta ut segern i förskott – och Cimberly Wanyonyi tvingades att göra intervjuer skriftligt eftersom att hon behövde spara på rösten inför finalen.

Den stora finalkvällen gästas även av popstjärnan Zara Larsson som framför ett supermedley. Dessutom blir det uppträdanden av Victor Leksell och den danske sångaren Christopher.

TT
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!