Taylor Swift. Arkivbild.
Taylor Swift. Arkivbild. - Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

Taylor Swifts årslön på Spotify – en miljard

Artisten Taylor Swift kan vara ganska nöjd med sin inkomst från Spotify i år. Efter 2,6 miljarder strömningar under 2023 kommer artisten tjäna över en miljard kronor – enbart på den plattformen. Det skriver Rolling Stone, som har räknat ut Swifts royalties.


Då är inte inkomsterna från konsertbiljetter eller traditionell albumförsäljning inräknade, och dessutom är Swift mest strömmad på Youtube och Apple Music.

Beskedet kom medan Spotify förbereder sig på att göra om royalty-systemet, med syftet att stävja bedrägerier och göra så att professionella artister får större del av pengarna. Bland annat måste en låt ha strömmats minst tusen gånger för att kunna ge utdelning.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Komikerpar släpper deckare i vår

2 timmar sedan

Metal-duon klättrar i popularitet: "Taggande"

2 timmar sedan
Debutanterna Scarlet har klättrat i popularitet i Melodifestivalen. Den skräckinspirerade hårdrocksduon vann genrepspublikens hjärtan och även spelbolagen sätter duon högt, och kan hota en av de utpekade förhandsfavoriterna.

Metoo präglade franska Oscarsgalan

idag 00:18
Justine Triet och filmen "Fritt fall" blev den stora vinnaren vid årets Césargala. Men nästan allt fokus låg på skådespelaren Judith Godrèche och metoo-rörelsen.

Blodig sekvens i "Ferrari" – "så det såg ut"

igår 19:20
I decennier har Michael Mann varit besatt av tanken på att göra en film om Enzo Ferrari. Nu är filmen här – med Adam Driver i rollen som den legendariske huvudpersonen.

Hanna Friberg avslöjar matknepet för att klara Vasaloppet

igår 16:58
För ett år sedan åkte influencern Hanna Friberg Vasaloppet. Nu avslöjar hon hur hennes diet såg ut inför loppet.

Alex Ceesay svarar på privata sexfrågan

igår 16:19
Efter en längre paus på Youtube så har rapparen Alex Ceesay nu gjor comeback. I en ny video så har han och flickvännen Ellie nu svarat på följarnas frågor – och en av frågorna är väldigt privat.