Fredrik Lindström. Arkivbild.
Fredrik Lindström. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

Fredrik Lindström turnerar med dialektshow

Komikern, "På spåret"-domaren och språkexperten Fredrik Lindström åker på turné nästa år med en föreställning om svenska dialekter.


"Stora dialektshowen" hämtar material från dialekterna på de orter som man besöker och söker svar på frågor som varför dialekter finns och varför de låter som de låter. Som medhjälpare på scenen har han skådespelaren Helena Lindegren.

"Hon kan sjunga, dansa, spexa och kommer lyfta showen till nya höjder. Hon har också mycket erfarenhet av improvisation och det är perfekt, eftersom varje kväll kommer att bli annorlunda i den här showen. Och så är hon förstås en jäkel på att härma dialekter", säger Lindström i ett pressmeddelande.

Turnéplan: 16/3 Falun, 17/3 Gävle, 27/3 Linköping, 12/4 Kalmar, 13/4 Jönköping, 14/4 Norrköping, 20/4 Uppsala, 26/4 Västerås, 27/4 Sundsvall, 28/4 Umeå, 16/5 Växjö, 17/5 Göteborg, 18/5 Göteborg, 6/9 Karlstad, 7/9 Örebro, 8/9 Eskilstuna, 20–21/9 Stockholm.

TT
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Tittarna rasar när Lucas Eriksson lämnar Sveriges mästerkock

igår 22:34

Komikern Richard Lewis är död

igår 22:18
Den amerikanske komikern och skådespelaren Richard Lewis har avlidit, rapporterar Variety.

Ryan Gosling ska sjunga på Oscarsgalan

igår 21:34
Ryan Gosling har dubbla anledningar att vara nervös inför Oscarsgalan. Den amerikanska filmstjärnan är inte bara nominerad till bästa manliga biroll utan ska också uppträda med låten "I'm just Ken" från filmen "Barbie" på galan, meddelar arrangören.

"Warzone" till mobilen får släppdatum

igår 19:06
50 miljoner spelare har registrerat sitt intresse på förhand. Den 21 mars är det dags för dem att lägga vantarna på mobilvarianten av skjutarspelet "Call of duty: Warzone" på sina Android och Ios-prylar.

"Torparrock" öppnar femte deltävlingen

igår 18:32
Karlstadsbördige skådespelaren och musikern Johan Östling öppnar Melodifestivalens femte deltävling i just Karlstad på lördag med en hyllning till Sven-Ingvars klassiker "Torparrock", skriver SVT i ett pressmeddelande.

Karl Fredrik om speciella gåvan från fästmannen Petter: "Det glömmer jag aldrig"

igår 18:07
Karl Fredrik Gustafsson bor tillsammans med fästmannen Petter Kjellén på en gård i Österlen. Paret har hållit ihop sedan studietiden. Här får du veta vad Petter gav Karl Fredrik första gången han blev hembjuden till honom.