Taylor Swift är årets person enligt Time Magazine. Arkivbild.
Taylor Swift är årets person enligt Time Magazine. Arkivbild. - Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

Årets person – Taylor Swift

Taylor Swift är årets person – enligt tidskriften Time som nu gjort sitt prestigefyllda val.


Sedan 1927 har tidskriften Time utsett årets person. Utmärkelsen har genom åren gått till presidenter, påvar, företagsledare – och 2019 till Greta Thunberg.

I år är det Taylor Swift som har haft mest påverkan på sin samtid, tycker den amerikanska tidskriften. 2023 var ett mörkt år konstaterar Time.

"I en polariserad värld där så många traditionella starka krafter har det svårt har Taylor Swift hittat ett sätt att överbrygga gränser och vara en positiv inspirationskälla. Ingen annan på denna jord kan just nu dessutom beröra så många människor", skriver Time

Den 34-åriga artister lyfte sin superstjärnestatus till ännu en högre nivå med årets stora världsturné som satte intäktsrekord i Nordamerika. Flera av hennes gamla låtar hamnade på topplistorna igen sedan hon gett ut dem på nytt.

Hon har dessutom påverkat även filmbranschen och idrottsvärlden under året.

När Swift satte upp en filmad version av konserten på bio sattes nya intäktsrekord och under hösten kunde även den amerikanska fotbollsligan NFL notera att en helt ny skara fans börjat bry sig om sporten när det kom fram att artisten blivit tillsammans med Travis Kelce, superstjärna i laget Kansas City Chiefs.

I maj nästa år kommer Taylor Swift till Sverige för tre spelningar på Friends arena.

Taylor Swift var en av nio personer som nominerades av Time till priset. Bland övriga som utmärkt sig under året fanns Ryssland president Vladimir Putin, AI-pionjären Sam Altman, kung Charles och dockan Barbie.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

1 timme sedan

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.