The Hives spelade i Venezuelas huvudstad Caracas på torsdagen.
The Hives spelade i Venezuelas huvudstad Caracas på torsdagen. - Foto: Eduardo Verdugo/AP/TT

The Hives först ut i Venezuela

Svenska The Hives blev det första rockbandet på över tio år att spela live i Venezuela. Landet börjar nu öppnas upp mot omvärlden efter år av sanktioner och politiska oroligheter, som bland annat har satt stopp för internationella samarbeten och artisters turnéer.


The Hives spelade i huvudstaden Caracas på torsdagen inför tusentals fans.

— Det är ganska fascinerande att åka som svenskt band till Venezuela och så har en kille en ”Hives t-shirt” på sig och det kommer tusentals personer, säger sångaren Howlin' Pelle Almqvist till SVT.

Bandets besök i Venezuela dokumenteras även av ett lokalt dokumentärteam.

Anledningen att de politiska sanktionerna från USA hävts beror enligt SVT delvis på att Venezuela innehar en av världens största oljereserver, reserver som nu är attraktiva på grund av oroligheterna i Ukraina och Mellanöstern.

TT
/
SVT
/
USA
Senaste nytt

Komikerpar släpper deckare i vår

2 timmar sedan

Metal-duon klättrar i popularitet: "Taggande"

3 timmar sedan
Debutanterna Scarlet har klättrat i popularitet i Melodifestivalen. Den skräckinspirerade hårdrocksduon vann genrepspublikens hjärtan och även spelbolagen sätter duon högt, och kan hota en av de utpekade förhandsfavoriterna.

Metoo präglade franska Oscarsgalan

idag 00:18
Justine Triet och filmen "Fritt fall" blev den stora vinnaren vid årets Césargala. Men nästan allt fokus låg på skådespelaren Judith Godrèche och metoo-rörelsen.

Blodig sekvens i "Ferrari" – "så det såg ut"

igår 19:20
I decennier har Michael Mann varit besatt av tanken på att göra en film om Enzo Ferrari. Nu är filmen här – med Adam Driver i rollen som den legendariske huvudpersonen.

Hanna Friberg avslöjar matknepet för att klara Vasaloppet

igår 16:58
För ett år sedan åkte influencern Hanna Friberg Vasaloppet. Nu avslöjar hon hur hennes diet såg ut inför loppet.

Alex Ceesay svarar på privata sexfrågan

igår 16:19
Efter en längre paus på Youtube så har rapparen Alex Ceesay nu gjor comeback. I en ny video så har han och flickvännen Ellie nu svarat på följarnas frågor – och en av frågorna är väldigt privat.