Prime Video som ägs av den amerikanska jätten Amazon kommer att börja med reklam på sin tjänst. Arkivbild.
Prime Video som ägs av den amerikanska jätten Amazon kommer att börja med reklam på sin tjänst. Arkivbild. - Foto: Mark Lennihan/AP/TT

Prime Video börjar med reklam

Strömningstjänsten Prime Video inför reklam, skriver Deadline, och blir därmed en del av en växande trend bland strömningsjättarna. Prime, som ägs av Amazon, meddelade förändringen i september i år och nu står det klart att annonserna börjar dyka upp den 29 januari nästa år.


Reklam kommer inte att förekomma för användare i Sverige än så länge, men väl i USA, Storbritannien, Tyskland och Kanada följt av Frankrike, Italien, Spanien, Mexiko och Australien senare under året.

Material som är köpt eller hyrt av användare på tjänsten kommer inte att innehålla reklam, och i övrigt förändras inte priset på abonnemanget. Dock kommer man att kunna köpa en reklamfri version som är dyrare.

"Detta kommer att tillåta oss att fortsätta investera i lockande material och fortsätta öka den investeringen under en lång tidsperiod", skriver Prime Video i ett pressmeddelande.

Införandet av reklam som ett sätt att stävja prenumerationstapp och öka intäkterna är inte obekant på strömningsmarknaden. Förra året lanserade både Netflix och Disney+ billigare reklamversioner av sina tjänster. Max, tidigare HBO Max, gjorde samma sak redan 2021.

TT
/
HBO
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!