Hooja blev besvikna på Aftonbladets avslöjande från i somras. Arkivbild.
Hooja blev besvikna på Aftonbladets avslöjande från i somras. Arkivbild. - Foto: Caisa Rasmussen/TT

Hooja om att få sina namn avslöjade: "Vi är besvikna"

Den norrländska artistduon Hooja blev en av årets största snackisar – och fick sina identiteter röjda av Aftonbladet. Nu kommenterar de för första gången tidningens avslöjande i en intervju med Norrbottens-Kuriren.


Reportaget i kvällstidningen, som publicerade artisternas namn och bild, orsakade en rejäl kulturdebatt. Många var kritiska till demaskeringen. Så även huvudpersonerna själva.

— Jag tror att vi kände oss lite besvikna. Vi var absolut inte arga, det har inte funnits någon ilska, säger Mårdis, ena halvan av duon Hooja, till Norrbottens-Kuriren.

De säger också att de var förberedda på att en dag få sina identiteter röjda, men menar att många tyckte att det var onödigt och att de finns fans som verkligen inte vill veta vilka de är.

Hooja avslöjar – då tar de av sig maskerna

Mårdis från Hooja: "Den där grejen var fan inte kul alls"

Duon vill varken dementera eller kommentera detaljer i Aftonbladets text, mer än att de tycker att den innehåller felaktigheter.

— Vi är som ett ekosystem, vi drivs bara av det som är roligt – och det där var inte kul. Jag ville inte ha in det i det vi sitter och gör här, vi sitter bara och har kul. Det är det enda vi gör. Vi tänker aldrig att vi gör låtar som ska klättra på listorna eller ska spelas på radio, vi vill bara ha kul. Och den där grejen var fan inte kul alls, säger Mårdis.

Hooja är duon från Gällivare som under 2023 blev en av årets stora snackisar. Foto: Caisa Rasmussen/TT

Hooja nobbade Rockbjörnen

Efter avslöjandet vann Hooja flera priser på Rockbjörnen, som arrangeras av Aftonbladet. De utsågs bland annat till årets grupp – men valde att nobba på galan.

Även Nyheter24 har valt att skriva ut identiterna på medlemmarna i duon Hooja. Är du nyfiken på att se Hooja utan mask kan du se mer här.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!