Gunilla Persson deltävlingen i lördags.
Gunilla Persson deltävlingen i lördags. - Foto: Johan Nilsson/TT

Gunilla Perssons smycken värda "under 100  000"

Kronofogden har tagit smycken, kläder och lyxiga skor av Gunilla Persson. Detta då hon är skyldig 640 000 kronor. Men vad kommer hända med hennes saker? Det berättar nu Kronofogden.


Gunilla Persson blev fyra i Växjö lördags och är därmed vidare till Melodifestivalens finalkval med sin låt "I won't shake (La la Gunilla)".

Men morgonen efter slog Kronofogden till mot hennes hotellrum och tog med sig bland annat ett par Chanelskor, flera halsband, armband och ringar samt väskor, kavajer och en klänning.

Kronofogden om Gunilla Perssons smycken

De utmätta sakerna ska nu värderas och därefter säljas på auktion.

— Uppskattningsvis är det värt under 100 000 kronor som det ser ut. Vi ska göra en preliminär värdering, sedan tar vi det till en juvelerare för en professionell värdering, troligen under veckan, säger Johannes Paulsson.

— Därefter kommer vi att starta försäljningsåtgärder. Vi lägger ut det på vår försäljningssajt Auktionstorget.

Det innebär att även Gunilla Persson kan få köpa smyckena om hon vill.

— Ja, det fungerar ungefär som Tradera. Vem som helst får handla där så hon kan köpa tillbaka det om hon önskar, säger Johannes Paulsson.

— Men det enklaste vore ju om hon betalade hela summan, 640 000 kronor.

Därför är Gunilla Persson skyldig Kronofogden pengar

Söndagens utmätning beror på en skuld som Gunilla Persson dragit på sig för olika bidrag hon fick från Sverige när hon bodde i USA och medverkade i "Svenska Hollywoodfruar".

Dagen innan Gunilla uppträdde i Melodifestivalen så berättade Johannes Paulson för Nyheter24 om hur Kronofogden arbetar i ärenden som Gunillas.

– Om man inte betalar trots att man har tillgångar så riskerar man att vi söker upp personen och utmäter tillgången. Kronofogden har ett uppdrag och en skyldighet att utreda tillgångar. Det gäller alla skulder hos oss, sa han då.

TT
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!