Nu finns det nya möjligheter att komma över en biljett till Eurovision Song Contest i Malmö i maj. Arkivbild.
Nu finns det nya möjligheter att komma över en biljett till Eurovision Song Contest i Malmö i maj. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Nu släpps de sista Eurovision-biljetterna

Fredag 5 april klockan 10.00 släpps de sista biljetterna till Eurovision Song Contest i Malmö. Då finns det möjlighet att köpa biljetter till de tre direktsändningarna 7, 9 och 11 maj, samt till sex olika genrep.


När biljetterna till Eurovision släpptes i november sålde de snabbt slut, men efter att SVT fått de produktionstekniska lösningarna på plats har fler publikplatser i arenan frigjorts.

"Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda fler biljetter till de som vill se showerna live i arenan. Dessutom har förköpsfönstret för delegationer och sponsorer nu stängt och på så sätt har fler biljetter kunnat frigöras", säger Ebba Adielsson, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2024, i ett pressmeddelande.

De utländska köparna står för 66 procent av de sålda biljetterna och de mest långväga besökarna kommer ända från Nya Zeeland.

En nyhet för i år är att "The big five" – det vill säga Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland – samt värdlandet Sverige framför sina låtar i semifinalerna trots att de är direktkvalificerade till finalen. Tidigare har deras framträdanden visats som klipp i semifinalerna.

TT
/
/
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!