'Wahlgrens värld' finns bland de serier som får ett nytt hem hos strömningstjänsten Max. Pressbild.
'Wahlgrens värld' finns bland de serier som får ett nytt hem hos strömningstjänsten Max. Pressbild. - Foto: Dplay och Kanal 5

Så mycket kostar nya Max

När HBO Max bakas ihop med Discovery+ och Eurosports premiumabonnemangstjänst höjs priset med 30 procent, skriver Dagens Industri.


När den nya strömningstjänsten Max lanseras den 21 maj höjs priset från 99 kronor till 129 kronor i månaden för ett standardabonnemang. Dock lanseras även ett reklamalternativ för 89 kronor i månaden.

Mediejätten Warner Bros Discovery presenterade planerna på sammanslagningen av Discovery+ och HBO Max i Sverige redan i oktober i fjol, men det är alltså först i vår som den blir av.

Sammanslagningen av de båda strömningstjänsterna beror på att de amerikanska mediejättarna Discovery och Warner Bros gick samman härom året för att lättare kunna ta striden med konkurrenter som Netflix och Disney+ om tittarna.

Det är två ganska olika typer av tjänster som nu slås ihop. Discovery+ har satsat mycket på reality-tv och sänder allsvenskan i fotboll, medan HBO Max är känt för sina prisbelönta dramasatsningar som "Succession" och "White Lotus".

TT
/
HBO
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!