Rapparen Filuka medverkar i dokumentären 'Sexism in the music industry'. Pressbild.
Rapparen Filuka medverkar i dokumentären 'Sexism in the music industry'. Pressbild. - Foto: Spot Festival

Medverkade i dokumentär om sexism – hotades

Det har ett pris att som artist träda fram och prata om kränkningar och diskriminering. Enligt danska musikerförbundet har medverkande i DR-dokumentären "Sexism in the music industry" hotats.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Dokumentären, där ett antal kvinnliga musiker träder fram och berättar om sexism och överskridande beteende i branschen, hade premiär på DR i måndags och redan före sändningen hade deltagandet fått konsekvenser för flera av dem, rapporterar Ekstrabladet.

— Vi vet att det har förekommit hot i samband med den här sändningen. Men vilka verkliga konsekvenser det får i förhållande till att spela på en festival eller att få ett skivkontrakt har vi inga siffror på, säger Dansk Musikerforbunds chef Thomas Sandberg.

Rapparen Filuka, som egentligen heter Fiona Celeste Spang Bergsøe, medverkar i dokumentären och säger till Ekstra Bladet att hon redan före sändningen blivit föremål för obehagliga kommentarer i sociala medier, där det bland annat spekuleras om hon kommer att få några spelningar i framtiden.

— Det har säkert kostat mig både relationer i branschen, vänskaper och jobb. Det är verkligen beklagligt att det ska vara så här, men samtidigt tänker jag att det är priset man betalar för att förhoppningsvis kunna förändra de strukturella problemen på sikt, säger hon.

TT
/
/
/
Hot