Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Reportern duade kronprinsessan

- 05/04/2009, 21:01 -

Nyhetsmorgons reporter gjorde bort sig. TV4 sände inslaget som bröt mot reglerna.

Förmiddagens Nyhetsmorgon inkluderade ett inslag från seglingarna i Brasilien, där kronprinsessan Victoria är på besök. Intervjun som till en början rullade på fint, övergick enligt inbitna kungafans till katastrof, då reportern Anders Kraft flera gånger sa "du" till kronprinsessan.

Frågan är om detta vare en kupp från reporterns sida eller om han hade fått specialtillstånd.

Gränserna flyttas fram. 1980 antogs en nya successionsordning i Sverige. Kung Carl XVI Gustaf har sedan lagändringen varit kritisk mot grundlagen och reagerar fortfarande starkt på förändringen i successionsordningen, som gav Sverige kvinnlig tronföljd.

– Det är lustigt, säger han till Rapport, skriver Aftonbladet.

När kronprinsessan träffade Daniel Westling, en man av folket, började ryktena cirkulera vilt. Kungen antogs vara starkt emot dotterns val av en potentiell fästman.

Daniel Westling har växt upp med att bli duad. Nyhetsmorgons reporter antog att även kronprinsessan i dag får bli duad.

Hur reagerar kungen på ännu ett regelbrott mot gamla normer? Är reporterns duande av kronprinsessan att töja gränserna för mycket?

Skrivet av: