1 av 3
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24.
3 av 3
- Foto: Pelle T Nilsson/Nyheter24.

Danny: "SVT avslöjade att Eric Saade skulle vinna"

Melodifestivalen tvåa Danny Saucedo menar att SVT kan ha avslöjat att Eric Saade vann - innan resultatet var presenterat.


Danny Saucedo kom under lördagens final av Melodifestivalen 2011 på en andraplats, bakom Eric Saade.

Nu menar Danny att han förstod tidigt att Saade skulle vinna, då SVT fixade hans ljud långt innan resultatet hade presenterats.

– Jag förstod att Eric skulle vinna redan innan man sa det i högtalarna. Bak i greenroom riggade man hans ear-ins före det faktiskt var klart. Jag kan ha fel, men det kändes som att de fixade allt inför att han skulle upp på scenen igen, säger han till Nyheter24.

Eric Saade själv slår dock ifrån sig påståendet och menar att det var fel på hans ljud, vilket gjorde att han behövde hjälp från SVT.

– Det var inte så. Mina ear-ins var trasiga, och jag hörde ingenting. De kostar 12 500 kronor, och nu måste jag beställa nya.

– Med tanke på att jag kanske skulle upp på scenen igen så var de ju tvungna att kolla upp det. Annars hör jag ingenting av vad programledarna säger då de vill intervjua mig efteråt.

Saade från även medhåll från Sanna Nielsen.

– Nej, jag tror inte heller att det var som Danny säger. Saades ljud var lite konstigt, så han fick nog bara hjälp. Han frågade till och med mig om jag hörde allting ordentligt, vilket jag gjorde. Eftersom han inte gjorde det så fick han nog bara support från SVT, förklarade hon för Nyheter24.

/
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!