Thorsten Flinck, den riktiga alltså.
1 av 4
Thorsten Flinck, den riktiga alltså. - Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX
Thorsten Flinck år 1997.
2 av 4
Thorsten Flinck år 1997. - Foto: Lars Pehrson/SCANPIX
Gina Dirawi leder Melodifestivalen, trots allt.
3 av 4
Gina Dirawi leder Melodifestivalen, trots allt. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
4 av 4

Flincks försvar: "Gina var väl bara sidekick?"

I morgonens "Efter Tio" besvarar Thorsten Flinck reaktionerna som mött honom efter att han tog Gina Dirawi på rumpan i lördagens Melodifestival. Samtidigt trampar han återigen i klaveret.


"Sexistisk gubbjävul"

Läs mer om reaktionerna efter Thorsten Flincks fräcka grepp mot Gina Dirawi här.

Gina Dirawi går fram till Thorsten Flinck för att be om en "Thorsten-kram" under årets första sändning av Melodifestivalen på lördagskvällen. Mitt i kramen tar Flinck den 21-åriga programledaren på rumpan. Gina skämtar bort händelsen - men tittarna rasar. I onsdagens "Efter Tio" ställde Malou von Sivers artisten till svars.

– Programledare var väl ändå Helena (Bergström red.anm.) och Sarah Dawn Finer. Hon var väl bara sidekick?, svarar först Thorsten, men tillrättavisas fort av både von Sivers och Bergström, som sitter med i soffan.

– Ja, det var givetvis jättedumt. Tycker på ett sätt att det är bra, man har sett rejäla skamgrepp och ingen har reagerat så det var bra, det ska reageras, kommenterar Flinck sedan händelsen.

Och reaktionerna välkomnas, trots att de är hårda.

– Jag tycker att det ska reageras, jag har varit med om så många ödelagda karriärer. Så många teaterelever som måste bekräfta den manliga regissören som man, så kommer de sista två veckorna och så: "Var tog rollen vägen?". Det är vidrigt.

"Så många kollegor som gör sig lustiga på min bekostnad"

Men den stora uppståndelsen gällande lördagens händelse verkar ändå ha tagit hårt på artisten och skådespelaren.

– Jag har svarat skriftligt två gånger i mitt liv. Känt mig tvungen när man kallat mig för mördare, då gick Leif GW ut och fixade det i teve nästa dag. Andra gången var nu. Man blev väldigt ledsen. Det som kommer efter. Så många kollegor i teaterbranchen som gör sig lustiga på min bekostnad, det som gäller är väl ändå det man gör på scen?

Hård bevakning

I programmet belyser även Helena Bergström det medieuppbåd och det strålkastarljus som, enligt henne, riktades speciellt mot Flinck - redan innan "skamgreppet".

– Vad jag måste säga är att under hela "Mello", och det är väldigt nytt för mig, så var det en extrem mediebevakning. Man var på Thorsten, han är en rubrikens man. Vad än Thorsten gör så blir det stort. Skamgrepp och sexuella trakasserier, det måste vi prata om, men det blev väldigt stort. Jag tycker förstås det var helskotta att göra så, men om man inte tar det personligt så har det ändå kommit igång en debatt, menar hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler avhopp från artister inför Eurovision

Han är P2:s nya klassiska artist

1 timme sedan
Den 29-årige barytonen David Risberg har utsetts till Sveriges Radio P2:s nya klassiska artist. Utnämningen sträcker sig över konsertsäsongen 2024/2025 och innebär bland annat att han medverkar i flera konserter under året.

De leder Grammisgalan

1 timme sedan
Ett av Sveriges vassaste humorpar leder årets Grammisgala. För Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl är samarbetet hemtamt, men sammanhanget helt nytt.

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47
Under söndagen sändes sista avsnittet av "Hotell Romantik", säsong två. Här är SVT:s besked om programmets framtid.

Filmfotograf dog – vapenansvarig får fängelse

igår 20:16
Hanna Gutierrez Reed, som var vapenansvarig under inspelningen av "Rust", döms till ett och ett halvt års fängelse, rapporterar amerikanska medier.

Allt om Alexandra Nilsson: Podd, pojkvän och tiden som Kissie

igår 15:17
Alexandra Nilsson är en svensk influencer och tidigare bloggare. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Alexandra Nilsson.