Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Malena Ernman riskerar miljonstämningar

Nöje | 03/05/2009 11:09

Operakontrakt med hemligt flygförbud ställer till det för schlagervinnaren.

Malena Ernman hotas på nytt av ett okänt flygförbud som gör att hon kan stämmas på miljontals kronor om hon bryter operakontraktet. Samtidigt som Melodifestivalvinnaren repeterar en roll i Wien och uppträder på operaföreställningar i Stockholm pressas hon av krav på att repetera och ge intervjuer i Moskva.

– Jag kan bli stämd på miljontals kronor, säger hon till Aftonbladet.

Det hemliga flygförbudet försvårar hennes sex resor dagarna innan Moskvauppträdandet. I operakontraktet står det klart och tydligt att hon inte får flyga samma dag som hon ska uppträda.

– För blir flyget då inställt och jag missar föreställningen blir jag ansvarig. Då är det miljontals kronor som står på spel, säger Ernman till Aftonbladet.

Därför tvingas hennes management att lägga resorna dagen innan hennes repetitioner eller föreställningar. De många resorna innebär också påfrestningar för hennes vinnarröst. När hon landade på Domodedovoflygplatsen utanför Moskva skyndade maken Svante Thunberg med en vattenflaska.

– Att flyga är det värsta som finns, man blir helt uttorkad och fördubblar risken att bli sjuk, säger Malena Ernman till Aftonbladet.

Skrivet av: