Cat Stevens bannlyst i Israel

Musikern Cat Stevens gör skäggrock med en politisk touché. Inte okej för Israel.


Cat Stevens, eller Yusuf Islam som han kallar sig, fick inte uppträda i Israel. Han bereddes inte ens tillträde i landet. Han skulle sjunga Peace Train på Peres Fredscenters 10-årsjubileum som en uppmaning till fred mellan israeler och palestinier.

– Sanningen är att han var rädd och själv frågade om han skulle släppas in i landet, berättar konsertens producent Irit Tenhangel till Ynet.

Ända sedan Cat Stevens la ner sin musikerkarriär och blev muslim har han hotats och utpekats menar han själv. Tidigare stoppades han vid gränsen för åtta år sedan när han försökte ta sig in i Israel. Där nekades han inträde för att han skänkt pengar till fonder tillhörande islamiska rörelser som var fientliga mot Israel. Då lovades han visum för att Israels president Shimon Peres personligen bjudit in sångaren. Men ändå blev det stopp i dörren. Men bara några dagar senare tvingades centret meddela att besöket måste ställas in av säkerhetsskäl.

Skrivet av:

Senaste nytt

Renée Nybergs enorma miljonregn – så mycket tjänar TV4-profilen

1 timme sedan

Se bilderna: Här dyker Gunilla Persson upp i Karlstad – sjunger med fans

1 timme sedan
Natten innan den femte deltävlingen dyker Gunilla Persson upp på genrepet i Karlstad. – Jag älskar Melodifestivalen och tycker det är kul att titta på min konkurrens, säger hon till Aftonbladet.

Islands medverkan i ESC kan avgöras i kväll

2 timmar sedan
Bojkott eller inte? Islands medverkan i Eurovision Song Contest kan avgöras på lördagen. Då utses nämligen årets vinnare i Söngvakeppnin, den isländska melodifestivalen. I år är det vinnaren som, i samråd med public servicebolaget Rúv, bestämmer om Island ska delta i tävlingen eller inte.

Richards tolkar Lou Reed på hyllningsalbum

3 timmar sedan
Keith Richards, 80, medverkar på ett hyllningsalbum till Lou Reed med en cover på låten "I'm waiting for the man".

Favoriter med blandade känslor

idag 08:46
Blir det en skånsk dragdrottning, norska tvillingar eller norrländsk gospel i finalen i Friends Arena? I kväll avgörs sista deltävlingen i Melodifestivalen.

Så ofta nämner Bianca Ingrosso Caia – utan att märka det som reklam

idag 08:25
Influencers är dåliga på att reklammärka sina kommersiella inlägg i sociala medier, visar en ny EU-granskning. Syns samma tendenser på Bianca Ingrossos Youtube, och i utsträckningen hon pratar om Caia Cosmetics utan att märka det som reklam? Vi lät AI undersöka saken – det här kom vi fram till.