Nynazister fängslade i Israel

Åtta nazistiska tonåringar har fängslats i lsrael efter en rad attacker.


De åtta unga männen, alla i åldern mellan 16-19, dömdes skyldiga till en rad attacker mot religiösa judar. De har också attackerat homosexuella, missbrukare och vanhelgade en moské.

Nazisterna hade till och med spelat in sitt material, med avsikt att sprida det på internet. Bland det inspelade material sparkar och slår de unga männen hemlösa, missbrukare och religiösa judar.

Nazisterna immigrerade från Ryssland och var verksamma under 2005-2007 innan polis lyckades bryta upp gänget.

I deras hem hittades nazistuniformer, porträtt av Adolf Hitler, knivar och sprängämnen.

Domstolen fick också reda på att ungdomarna planerat att fira Adolf Hitlers födelsedag i landet, som ursprungligen är en tillflyktsord för judar efter förintelsen. En av de anklagade är ironiskt nog barnbarn till en överlevande från förintelsen.

När domen meddelades beskrev domaren Tsvi Gurkinel attackerna som chockerande, fruktansvärda och hemska.

– Faktumet att de är judar från forna Sovietunionen och att de har sympatiserat med rasister är fruktansvärt, tillade Gurkinel, enligt Telegraph.

Nu får nazisterna ett till sju år i fängelse, skriver Telegraph.

Se mer nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

1 timme sedan
Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.