Söndag 16 Maj
Stockholm

Anine Bing om sin nya sexiga musikvideo

För ett år sedan satt hon deppig och skrev texter om krossade hjärtan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det tog ett år.

2008 var året då supermodellen Anine Bing lite halvdeppig satt med sitt band Kill Your Darlings och skrev låtar för att bli av med sina krossade hjärtan.

2009 är året då bandet med sin vemodiga singel Maybe Tomorrow ligger i startgroparna för att helt och fullt ge sig hän åt musiken.

Ja, det stämmer. Supermodellen Anine har blivit artisten Anine.

Nu berättar hon för Nyheter24 om hur bandet träffades, nackdelarna med att vara en supermodell och framför allt - den nya sexiga videon som absolut inte fick vara för snygg.

"Vi kände att vi hade jävligt kul ihop"

Anine frontar bandet där även medlemmarna Pelle Hillström och Lasse Jansson medverkar. De har under ett år skrivit ett 20-tal låtar som de känner att folk tycker är bra och kan relatera till.

–Vi märkte snabbt att vi hade jävligt kul ihop och att den musiken vi skapade tillsammans hade något speciellt. Nu är vi som en familj. Jag kan inte leva utan mitt älskade band, berättar Anine.

Videon spelades in i en skitig lokal i Los Angeles. Trots att Anine ligger i topp på snygghetsbarometern ville hon och regissören Mark inte att videon skulle bli för snygg.

– Vi kände vi ville skapa en retro känsla. Inte för snyggt, lite skitig sexig känsla. Vi kollade in massa gamla musikvideos som vi gillade och inspirerades av dem på olika sätt. Jag har alltid gillat svartvita videos och den där slitna känslan. Det handlade mer om att skapa en känsla än en handling.

Allt gick inte som de hade tänkt sig

Men som alla vet så brukar det inte alltid bli som man har tänkt sig.

– Vår gitarrist Lasse missade musikvideoinspelningen vilket var så synd eftersom han är en viktig del i bandet.

Musikkarriären har inte rakt igenom varit någon solskenshistoria för Anine. Under en period kände hon sig smått deppig då bandet inte kom någonstans med sin musik.

Att de befinner sig där de gör i dag kommer lite som en överraskning.

– Det hade vi inte trott för ett år sedan när vi satt smådeppiga, eller mest jag då ha ha, och knäppte på våra gitarrer. Men under videoinspelningen insåg vi alla nog att nu börjar det bli på riktigt. Nu sitter vi inte bara och skriver låtar för att bli av med våra krossade hjärtan. Nu delar vi med oss av det.

Nackdel att vara supermodell

Att hon är en superkänd modell tror hon inte har sina fördelar - tvärtom.

–Ska jag vara helt ärlig sa tror jag att det är en nackdel. Det känns som om någon med mitt förflutna får jobba tio gånger hårdare för att bli tagen på allvar och inte ses som stereotyp eller bli stoppad i "modellen som tror hon kan göra allt"-facket. Jag har snarare försökt tona ner det och genom musiken visa vem jag egentligen är.

Anines musikaliska sida verkar ha hoppat fram och kedjat fast henne. Hon har nämligen bestämt sig för att byta karriär.

–Det är ju alltid lite läskigt att byta karriär men jag har alltid känt att behovet att hålla på med musik alltid funnits där. En dag bestämde jag mig för att ta steget och förstod att det skulle bli svårt och en lång väg men jag har alltid följt mitt hjärta och gå på mina instinkter framför förnuftet.

–Men jag skäms inte för mina många år som modell, det gav mig en otrolig chans att få resa, träffa människor och få utvecklas som människa och lära mig vad jag vill och inte vill här i livet.

Anines inspirationskällor är många och olika. En svår fråga som Anine ger ett enkelt svar.

– En bra låt är en bra låt sen kan den kläs i olika kläder.

När albumet kommer är ännu inte bestämt. Det är till större delen klart, men något som inte är klart är hur och var skivan ska spelas in.

Nämn en känd person som diggar er musik?

– Izabella Scorupco.

Om videon skulle vara en person, vem skulle det vara?

– Jag tycker Marianne Faithful är skön och Eddie Sedwick var coola på 60-70 talet. Gillar även franska sångerskan Claudine Longet från den tiden som var helt underbar, avslutar Anine Bing för Nyheter24.

Kolla in Anines blogg på Nyheter24 samt bandets övriga låtar på Anines Myspace.

Anine Bing och Kill your Darlings med låten Maybe tomorrow:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela