Höstens 15 viktigaste konserter

Från Mew på Cirkus i Stockholm till Rammstein på Zenith Nantes i Frankrike. Här har ni höstens måste-konserter.


1. Missade du Pet Shop Boys när de gästade Cirkus i Stockholm? Eller Roskilde? Ta ditt pick och pack till England den 21 december och se årets mest häpnadsväckande och kreativa akt i 02 Arenan. Biljettpris ca 890 kronor.

2. Medan Pet Shop Boys styr spakarna mot England så tar danska Mew över Cirkus. Denna alternativa indierock jämnförs ofta med band som Sigr Rós och My Bloody Valentine med sin rejäla dos av lekfulla toner. Namnet på Mews senaste album tar även hem priset för längsta titel. Den 23 november och biljettpriset ligger på endast 350 kronor .

3. New Orders Bernard Summers-spinn off Bad Lieutenant möter Mercury Prize-vinnande Bat for Lashes möter rosade Violens i kanske vinterns hetaste konsert. L Olympia Paris i Frankrike är platsen och datumet är den 4 november. Biljettpris från 810 kronor.

4. De drömmer om att göra ledmotivet till nästkommande Bondfilm. Muse, som är nummer 4 i familjen av namnbyten, jämfördes i början av sin karriär ofta med Radiohead och anses vara ett förstaklassigt liveband. Med erfarenheten av att vara förband till Depeche Mode i bagaget lämnar Muse ingen besviken. 24 oktober kan de se dem live på Hovet i Stockholm för 470 kronor.

5. Med en rykande het platta som släpptes den 25 maj 2009 och 3 andra hitfyllda album kommer Phoenix den 8 november till Brew House i Göteborg. Biljetterna går loss för ynka 230 kronor.

6. Som förband till Coldplay briljerade de tre unga killarna på Stockholms Stadion. Nu är de tillbaka för att ta Sverige med storm ytterligare en gång. Denna gång för en lite mer intim spelning på Berns i Stockholm. White Lies står redo att förlora sig själva på scenen den 4 november tillsammans med dig för 295 kronor.

7. Om man hade vägarna förbi Arvikafestivalen i somras och såg Röyksopp så kunde man bänka sig och låta bandet gräva i godispåsen med gästakter. Man vet alltid vad man kan förvänta sig av Röyksopp - men vad man sen faktiskt får är en lika stor överraskning varje gång. För 350 kronor kan du se dem på Berns i Stockholm den 30 oktober.

8. Kungarna av triphopriket, Massive Attack, intar scenen på Annexet den 18 oktober. Perfekt plats för ett fläckfritt band, biljetten är din för endast 395 kronor.

9. Bob Hund har gjort en kanonsommar och fortsätter succén in på höstdagarna. Den 26 september kan ni köpa er en onumrerad plats på Gamla teatern i Östersund för 265 kronor.

10. I somras avslutade han sin konsert på WTAI med Dancing in the dark - Bruce Springsteen och valde därmed bort sin superhit En hand i himlen. Kanske har vi tur att få del av båda två denna gång. 2 oktober kan du se Jonathan Johansson live på Mejeriet i Lund för 100 kronor.

11. Den som missat låten Animal må ha gömt sig i garderoben denna sommar. Miike Snow körde en kickspark rakt in på topplistorna och tog världen med storm. Han gästade även Sveriges stolthet Lykke LiPopaganda i covern Knocked up med Kings of Leon. Iklädda Fantomen på operan-inspirerade masker intar de parken på Vasagatan i Göteborg 27 november. Biljettpris 140 kronor.

12. Denna höst kan du välja bland 28 konserter, eller varför inte se alla, med Lars Winnerbäck på hans höstturné. 21 september släpptes nya albumet Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igen och med tre redan slutsålda konserter är det läge att införskaffa sig en biljett för 360 kronor.

13. 368, Earth, Wind & Fire och British Intelligence är bara några av de fantastiska låtar som formar Jamie T's senaste album. Skam den som inte befinner sig på Debaser Slussen i Stockholm den 26 Oktober. Biljettpris 200 kronor.

14. Med en väldigt vågad video till nya singeln Pussy, producent ingen mindre än Jonas Åkerlund, så kliver Rammstein in i Frankrike med huvudet högt. 16 november på Zenith Nantes, biljettpris runt 1200 kronor. För betydligt billigare biljettpriser görs även spelningar i Sverige.

15. 800 000 biljetter har redan sålts världen över och med flytten från Hovet till Ericsson Globe så görs det plats för fler. Pink och turnén Funhouse har färdats jorden runt för att sätta lapp på luckan överallt och från 300 kronor är du säkrad en plats i Globen den 10 november.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!