Onsdag 30 Nov
Stockholm

Död gitarrist återuppstår

Manic Street Preachers släpper nytt med förmodat omkomne Richey Edwards.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Manic Street Preachers, som under slutet av 90-talet nådde stor kommersiell framgång, har under senare år mest varit en inhemsk angelägenhet på de brittiska öarna. Kanske blir det ändring på det nu när de planerar att släppa en skiva med texter skrivna av deras förmodat bortgångne gitarrist Richey Edwards.

Det var i februari 1995 som Richey Edwards, då 27 år, avvek från ett hotell i London samma morgon som han skulle bege sig till USA för en promotionturne. Två veckor senare hittade polisen Edwards bil parkerad vid en bro som är ökänd för sina många självmord. Trots det har hoppet levt kvar hos många fans och inte minst Edwards familj som inte gått med på att få honom dödförklarad.

Richey Edwards var innan sitt försvinnande Manic Street Preachers huvudsaklige textförfattare och det är till texter han lämnade efter sig som bandet nu skrivit ny musik.

Den sista skiva Edwards medverkade på var den hjärtskärande taggtrådspunkiga ”The Holy Bible” från 1994. Efter Edwards försvinnande tog bandet en mer kommersiell inriktning och framgångarna lät inte vänta på sig. På senare år har dock skivförsäljningen dalat och det är närmast ironiskt att Manic Street Preachers tar till det här greppet för att åter hamna i strålkastarljuset.

Se en video med Manic Street Preachers och bortgångne Richey Edwards.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.