Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Beatles får eget Rock Band-spel

Nöje | 30/10/2008 22:22

Det finns ingen annan grupp som trubadurer och musiklärare älskar som Beatles.

Vad är den största hyllningen en artist kan få? Gatstensstjärnor är gammalt och polarpriset är pinsamt. Nej, nu förtiden är ett eget musikspel det finaste.

Näst i raden att få sitt eget Rock Band-spel är Beatles. Ett ypperligt val. Bandet som gav oss Hey Jude och Yesterday har en gedigen låtskatt bakom sig.

Beatles egna skivbolag Apple Corps har bekräftat att de ska utveckla ett spel ihop med Harmonix och Mtv Games. Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison och Yoko Ono var med och skrev på avtalet. Det här blir första gången som bandets låtar finns med i ett datorspel.

Paul McCartney är positiv till att vara med i ett tevespel.

–Det är ett kul projekt där Beatles kan nå ut med sin musik till fler. Jag gillar också att folk får möjligheten att lära musik utan och innan, säger McCartney i ett uttalande.

– Det är coolt. Jag älskar det och hoppas att det kommer inspirera och uppmuntra yngre generationer i decennium, säger Yoko Ono.

Spelet ska släppas 2009.

Skrivet av: