Thåström: Kan vara sista plattan

"Jag mådde för jävligt hela tiden."


Joakim Thåström har inte gett en enda intervju på sex år. Men i samband med att hans samlingsplatta Be-Bop-A-Lula hela jävla dan!, som släpps på onsdag, kan hans fans få ta del av en intervju som finns med i textkonvolutet.

I intervjun med Dagens Nyheters journalist, Georg Cederskog, avslöjar han att samlingsskivan kan vara hans sista.

– Jag är ju i det stadiet att varje platta är min sista nu. Jag är 52 år och kan se att bland folk som är lite äldre är det få som gör spännande grejer, säger Thåström i intervjun och fortsätter:

–Jag satt i bilen häromdagen och tänkte att ”fan, det ska bli så jävla kul att bara dra igång och göra en ny platta”. Det är min grundinställning. Men om jag sedan lyckas med det är en annan grej.

"Jag har poserat klart"

Att han de senaste sex åren släppt tre album utan att prata med media tycker han inte är ett dugg konstigt.

–Varför ska jag göra det? Jag behöver inte göra sådant, det är inget skivbolag som bestämmer över mig. Jag kom till en punkt där jag kände att jag stått i samma pose framför kamerorna sedan -86, och då kändes den lite cool fortfarande, men jag stod kvar i den tio år senare. Jag har poserat klart. Och vill folk lyssna på mina låtar och min röst så tror jag faktiskt att de gör det ändå, säger han .

Mådde dåligt hela tiden

Han berättar även om den gången han turnerade bara för pengarnas skull.

Det var Kalasturnén med Kent och Hellacopters 2002 som han helst vill glömma. Thåström berättar att han blev erbjuden så mycket pengar för att göra turnén att han inte kunde tacka nej.

–Jag tror att det är den enda gången jag känt att jag verkligen behövde stålar. Och jag mådde för jävligt hela tiden, säger han i intervjun enligt Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Kiss till Sverige
Senaste nytt

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".