Jonna Lee avslöjar

Kolla in alla avslöjanden som Jonna gör för Nyheter24.


Vi är äntligen på god väg att få reda på mer och mer om det svenska musikundret och Nyheter24:s musikbloggare, Jonna Lee.

Vi har tidigare kunnat läsa om vad Jonna är aktuell med just nu. Men det var bara uppvärmning. Nu får vi reda på De Stora Avslöjandena. Det visar sig att Jonna är något av en vilding.

Vad är det värsta du har gjort - någonsin?

– Hoppat av ett godståg i farten.

Och det bästa?

– Att träffa Claes, min kille och medproducent.

Berätta om en pinsam händelse?

– Ett gig jag gjorde 2007 akustiskt i Växjö med min pianist Johan som spårade ur när jag tog över elpianot och han spelade gura. Jag hade ingen koll på alla knappar eftersom jag brukar spela på "riktiga pianon".

– Mitt i sista låten kom jag emot något samtidigt som jag spelade och plötsligt lät pianot som en brunstig älg eller något (detta var mitt i en vacker ballad). Vi fattade inte vad som hände och tittade på varandra.

– Johan började hytta med näven mot publiken, asförbannad, för det lät PRECIS som om någon längst bak i lokalen sjöng med, men som att de gjorde narr av oss. Till sist fattade jag när jag såg att samtliga knappar på pianot lyste rött. Vi kröp av scenen och låg ned skrattande av genans efteråt.

Vad är märkligt med dig?

– Jag kan nästan varenda låttext man kan tänka sig. Det är lite sjukt men allt fastnar, oavsett hur många gånger jag hört en låt och om den är bra eller dålig. Mästare på introtävlingar.

När känner du dig fattig?

– När jag är pank och oinspirerad.

När känner du att du lever i lyx?

– Nästan jämt. Jag får jobba med mitt största intresse. Sen älskar jag att resa ensam. Det är lyxigt att ge sig iväg en månad någonstans och vara helt själv där man inte känner någon.

Vilken artist/grupp skulle du ALDRIG lyssna på?

– Genren rock med känslomässig sång som låter som en blandning av Pearl Jam men också Backstreet Boys är otäck. Känslogrowl kan vi kalla det. Finns många band som låter så. Daughtry och sånt.

Vilken låt önskar du att du skrivit?

Elton Johns Tiny dancer eller Depeche Modes Never Let Me Down Again, och Halo med Beyoncé.

Vilken frisyr skulle du aldrig ha?

Mullet.

Vilken är din största last?

–Godis, socker generellt.

Vad står du inte ut med?

– Omotiverad otrevlighet.

Vad är du rädd för?

– Sjukdomar. Är hypokondriker.

Vilket yrke skulle du aldrig kunna tänka dig?

– Allt annat än musikant är uteslutet, avslutar Jonna Lee för Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!