In Flames till Sweden Rock

Och Black Sabbath kommer också - under annat namn.


Sveriges största festival går i dag ut med sina första bokningar till sommarens festival.

Bland de största namnen hittar man göteborgshårdrockarna In Flames, progrockgiganterna Dream Theater, svenska Hammerfall, pudelrockarna Foreigner samt lite hemlighetsfulla Heaven & Hell.

Även åttiotalslegenderna i Europe är klara för festivalen som går av stapeln i blekingska Norje, utanför Sölvesborg 3-6 juni 2009.

– De kommer att göra sin största scenshow någonsin, säger Martin Forssman, pressansvarig på festivalen, till Dagens Nyheter.

Bakom namnet Heaven & Hell döljer sig inga mindre än Black Sabbath, fast i retro-sättningen med Deep Purple-sångaren Ronnie James Dio på sång istället för Ozzy Osbourne.

– De kommer med ett nytt album i mars. De har inte släppt en studioplatta på 14 år. De kallar sig för Heaven & Hell för att inte förvirra folk. Förra gången gjorde de en retrogrej och fick bra respons, därför var de sugna att komma tillbaka, säger Martin Forssman.

Sweden Rock har de senaste åren haft uppåt 30 000 besökare och därmed passerat såväl Hultsfred som Peace & Love i antal, vilket gör den till landets största musikfestival. Nu har de också lyckats locka en lite yngre publik.

– Nu finns det inte mer plats för parkering och boende, även om det går in lite mer folk på festivalområdet. Men det är inget självändamål att växa, däremot kan vi putsa på detaljer så alla får en bättre festivalupplevelse, säger Martin Forssman till Dagens Nyheter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.