Lördag 2 Jul
Stockholm

In Flames till Sweden Rock

Och Black Sabbath kommer också - under annat namn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sveriges största festival går i dag ut med sina första bokningar till sommarens festival.

Bland de största namnen hittar man göteborgshårdrockarna In Flames, progrockgiganterna Dream Theater, svenska Hammerfall, pudelrockarna Foreigner samt lite hemlighetsfulla Heaven & Hell.

Även åttiotalslegenderna i Europe är klara för festivalen som går av stapeln i blekingska Norje, utanför Sölvesborg 3-6 juni 2009.

– De kommer att göra sin största scenshow någonsin, säger Martin Forssman, pressansvarig på festivalen, till Dagens Nyheter.

Bakom namnet Heaven & Hell döljer sig inga mindre än Black Sabbath, fast i retro-sättningen med Deep Purple-sångaren Ronnie James Dio på sång istället för Ozzy Osbourne.

– De kommer med ett nytt album i mars. De har inte släppt en studioplatta på 14 år. De kallar sig för Heaven & Hell för att inte förvirra folk. Förra gången gjorde de en retrogrej och fick bra respons, därför var de sugna att komma tillbaka, säger Martin Forssman.

Sweden Rock har de senaste åren haft uppåt 30 000 besökare och därmed passerat såväl Hultsfred som Peace & Love i antal, vilket gör den till landets största musikfestival. Nu har de också lyckats locka en lite yngre publik.

– Nu finns det inte mer plats för parkering och boende, även om det går in lite mer folk på festivalområdet. Men det är inget självändamål att växa, däremot kan vi putsa på detaljer så alla får en bättre festivalupplevelse, säger Martin Forssman till Dagens Nyheter.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.