Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robyn fick jättegage av MTG

Nöje | 24/11/2008 15:14

Fick tiotusen kronor i minuten för att spela på hemlig företagsfest.

Sångerskan Robyn fick 300 000 kronor i gage av mediakoncernen MTG för att göra en halvtimmes konsert.

Det var på mediaföretagets stora höstfest på Nordiska Museet i fredags som Robyn uppträdde live, tillsammans med andra artister som Veronica Maggio och Swingfly. Runt 500 gäster var specialinbjudna på festen.

Robyns framträdande varade i ungefär en halvtimme, och hon sjöng några av sina största hits, som "With Every Heartbeat", "Show Me Love" och "Be Mine". För det fick hon smått osannolika 300 000 kronor i gage, enligt en källa skriver Expressen i dag. Men från MTG är man tysta som muren:

– Vi kommenterar aldrig gaget för de artister vi anlitar, säger TV3:s presschef Max Lagerbäck.

Välbetalda, hemliga uppträdanden på företagsfester är dock ingen nyhet i Sverige. För ett par år sedan gjorde Kent en bejublad spelning åt ett av landets största företag, och fick då enligt ryktet ett gage som förvandlar Robyns till kaffepengar.

Enligt en källa till Nyheter24 som var på Nordiska Museet var Robyn defintivt värd vartenda öre.

– Det var en jävligt bra konsert i alla fall. Lätt värt 300 lax om det nu var det hon fick, säger källan till Nyheter24.

Och Robyn kompenserar sin girighet ganska direkt. Redan på torsdag gör hon nämligen en ny konsert, när hon uppträder på "Rätt till vård-festivalen" på Debaser Medis. En gala som arrangeras av Röda Korset, alla intäkter går till asylsökande och papperslösa. Och där alla artister spelar helt gratis.

Skrivet av: