Bo Kaspers Orkester i Göteborg i kväll

Det hyllade svenska jazzbandet spelar i Göteborg i kväll.


Bo Kaspers Orkester är ett av Sveriges mest älskade band. Med vemodiga texter ackompanjerade till ljuva toner har de gjort succé med miljoner sålda album och minst tusen konsterter.

Efter snart 20 år tillsammans har bandet allt svårare att få sina kickar. Men vissa saker förändras aldrig.

– Att stå på scen med våra egna låtar ... det är så jäkla sexigt!, säger sångaren Bo Sundström. Han finner inga bättre ord att beskriva en livekonsert med bandet.

För dem spelar det ingen roll om de uppträder inför 5000 personer eller om Sundström spelar för några pensionärer.

– Nej, det spelar faktiskt ingen roll. Vi har spelat i olika coverband genom åren och det finns en helt annan glädje i att spela sina egna sånger. Oavsett var scenen är någonstans eller hur stor publiken är, menar sångaren, enligt GP.

Lisebergshallen i Göteborg är fullsatt i kväll inför konserten. På senaste plattan finns en låt till stadens store artist Håkan Hellström, "Tack för konserten (din jävel)".

Men bandet försäkrar att det är en hyllningslåt till artisten, trots den svårtolkade titeln.

– Vi ville göra en hommage men hade inte riktigt bestämt oss för vem vi skulle hylla. Sedan såg jag Håkans sommarkonsert i Visby. Håkan spelade på en liten klubb och det var ett helt sanslöst tryck. Han snor ju rätt friskt men gör alltid sin egen grej av det, leker med genren på ett lysande sätt och uppvisar ett saligt självförtroende, berättar Bo Sundström, enligt GP .

Lyssna på Bo Kaspers Orkester här.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!