Depeche Mode utsatta för komplott

Ett av världens största band fick inget pris men en fånig cover.


Syntens största, Depeche Mode, har utsatts för en skändning. Flera gånger har olika band lånat friskt från deras musikskatt. Men nu har flickgruppen The Saturdays gjort en den kanske mest "banala covern" på Just Can’t Get Enough. I deras video dansar unga vackra flickor i sexiga 40-talsunderkläder.

Låten, som var Depeche Modes tredje singel, skrevs av Vince Clarke som senare lämnade och bildade Erasure. Men bandet underättades aldrig. Beslutet togs över deras huvud. Det tredje hjulet, Andrew Fletcher, fyller i:

– Ingen av oss (Depeche Mode) hade något att säga till om. Jag talade med Vinces manager nyligen och han visste ingenting om det hela. Jag hoppas att Vince ger sina royalties till välgörenhet, säger Fletcher till Daily Star.

Sångaren Dave Gahan däremot ser lite ljusare på saken.

– När allt kommer omkring skulle det kunna ge oss en förstaplats på topp listan och det har vi aldrig fått tidigare, säger Gahan till Daily Star.

Nyligen fick Pet Shop Boys en grandios hyllning på Brit Awards. Depeche Mode däremot som är det band som sålt mest under de senaste 30 åren i England får ingenting.

– Vi har vant oss nu. När vi såg PSB få det där gamla priset tyckte vi det var kul. PSB har gjort det väl men vi har varit funnits längre. Vi har sålt mer skivor än någon annan. Men det kan vara politiskt då vi är på Mute som är ett mindre skivbolag.

Bandets låtskrivare Martin Gore håller med:

– Vi mutades att komma till Q Awards för några år sedan då de sa att vi skulle få ett pris för "Livslång insats". Men vi fick det mindre priset som heter "Inspirationspriset", vad det nu är för något. Ett pris som sedan försvann året efter, säger Gore till Daily Star.

Oavsett så har bandet mycket att falla tillbaka på. Med 100 miljoner sålda album och en ny staduiumturné på gång blir Depeche Mode bara mer och mer populära.

– Vi behöver inget pris för Livslång insats då vi växer fortfarande. Vi är större nu än vi var för 20 år sedan, säger Depeche Mode till Daily Star.

Saturdays singel släpps den 2 mars.

The Saturdays - Just Can't Get Enough

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

1 timme sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

idag 12:00
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.