Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

U2 får egen gata i New York

- 04/03/2009, 11:27 -

Irländska rockbandet får gata i staden "Where The Streets Have No Name".

U2 får en egen gata i New York, staden där gatorna inte har några namn.

De irländska rockikonerna Bono, Adam Clayton, Larry Mullen och The Edge dök upp på hörnet av West 53rd Street och Broadway, mitt på Manhattan. Där väntade borgmästaren Michael Bloomberg för att avtäcka skyltarna för "U2 Way".

Gatan kommer dock bara behålla namnet under en vecka, medan bandet uppträder varje kväll på David Lettermans teveshow.

Gatunamnsbytet är ett led i marknadsföringen för U2:s tolfte studioalbum No Line on the Horizon som släpptes under tisdagen, och som följs av en världsturné med start i juli.

Borgmästare Bloomberg sa i sitt tal till fansen på plats att bandet representerade fred och tolerans, och att alla bandmedlemmar nu ska anses som hedersmedborgare i New York, vilket för Bono och The Edge redan är en verklighet eftersom de båda har varsitt andra hem i staden.

Nambytet på gatan har en speciell innebörd för U2-medlemmarna.

– Beatles hade sin Penny Lane, Elvis hade Lonely Steet och nu har vi gatan mellan tionde avenyn och "funky Broadway", sa Bono och syftade givetvis på den gamla souklassikern.

Basisten Adam Clayton skröt lite skämtsamt om att han minsann redan har en gata uppkallad efter sig. I Harlem finns nämligen gatan Adam Clayton Powell Boulevard, som dock är döpt efter en före detta kongresspolitiker, uppger CNN.

Nu har bandet som en gång sjöng Where The Streets Have No Name fått en egen gata uppkallad efter sig själva.

Skrivet av: