af Ugglas: Jag ska hålla käften

Caroline af Ugglas andra framträdande skrällade - även för henne själv.


"Att Ugglans sparsmakade, men rätt tjatiga Janis Joplin-ballad gick vidare till finalen i Globen får betraktas som en av kvällens två skrällar", skriver SvD:s Dan Backman.

Överallt "skräll". Få verkade ha räknat med att Caroline af Ugglas låt "Snälla, snälla" skulle bli ett av de bidrag som tog sig en finalplats i Globen. Och det kanske inte var så konstigt - inte ens hon själv verkade ha trott att hon skulle knipa en plats.

– Jag är så chockad så jag inte vet vad jag ska säga, sa Caroline af Ugglas till Aftonbladets reporter samtidigt som hon tillade att hon var helt tom i huvudet.

En av förklaringarna till förvåningen handlar om glädje. Under andra framträdandet ska hon ha blivit så glad att hon inte kunde leva sig in i sången på samma sätt som under det första framträdandet. Därför trodde hon att det skulle gå åt skogen.

Men hon tog sig vidare, och trots stumheten visste hon i alla fall vad hon skulle göra efter segerfesten.

– Jag ska fira genom att krama mina barn, och jag ska ringa min mamma och jag ska bada badkar och jag ska hålla käften, för att det är så skönt att vara tyst, sa Caroline af Ugglas till Aftonbladet.

Samtal med de tre vinnarna från andra chansen

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!