I kväll avgörs finalen i Melodifestivalen

- 14/03/2009, 19:30 -

Vem vinner Melodifestivalen i kväll?

I kväll är det alltså dags för Melodifestivalens final. Just nu ligger Malena Ernman bäst till och är tippad som vinnare av flera bolag, som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Men allt kan komma att ändras under finalens gång. Flickfavoriten Måns Zelmerlöw lär få en hel del röster med "Hope and Glory", men tar inte en eventuell seger för givet.

– Malena Ernman blir livsfarlig och Caroline af Ugglas har en otroligt innerlig låt, men det finns flera, säger Zelmerlöw till DN om sina konkurrenter.

Den allra yngsta deltagaren, Mollys Sandén, kommer i kväll att uppträda med tävlingens enda riktiga schlagerballad. Men trots sin ringa ålder så är hon ödmjuk. Att komma till final är tillräckligt för sångerskan.

– Jag är redan så nöjd bara över att vara i final att jag inte tänker på hur det ska gå här. Väldigt många kan vinna och det är ingen idé att jämföra sig med någon annan eller spekulera i hur det kan gå. Jag kan bara gå in och göra min grej. Det är det enda jag kan påverka, menar hon, enligt DN.

Vem tror du vinner Melodifestivalen? Finalen sänds i SVT 1 klockan 20:00.

Skrivet av: